DA LI JE MOGLO TEŽE!? Poznat Novakov put u Monte Karlu: Mogući dueli sa obojicom nedavnih finalista Majamija!
Foto: Profimedia

nestvarno

DA LI JE MOGLO TEŽE!? Poznat Novakov put u Monte Karlu: Mogući dueli sa obojicom nedavnih finalista Majamija!

Tenis -

U petak je održan žreb za ATP Masters turnir u Monte Karlu, a Novak Đoković neće imati ni malo lak posao.

Nole će biti slobodan u prvom kolu, a već u drugoj rundi ga potencijalno čeka veliki izazov, jer mu je projekotvani rival Janik Siner koji se nalazi u odličnoj formi. Italijan bi prethodno trebao da savlada Španca Alberta Ramosa. Već u narednoj fazi mogao bi da se sastane sa šampionom Majamija, Hubertom Hurkačom.

To znači da bi svetski broj 1 mogao u prva dva meča da se sastane sa finalistima prvog ovogodišnjeg Mastersa što jasno govori o težini samog žreba.

Prema projekciji žreba u četvrtfinalu ga čeka Aleksandar Zverev. Bila bi to repriza četvrtfinala Australijan opena, kada je Novak slavio posle velike borbe sa 3:1. U polufinalu bi snage mogao da odmeri sa Stefanosom Cicipasom.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Zanimljivo je da bi Đoković mogao da se u trećem kolu sastane sa našim Dušanom Lajovićem. Lajović do eventualnog okršaja sa Novakom treba da savlada Danijela Evansa i Hurkača.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović na startu igra sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije, dok Lasla Đerea, koji se plasirao u polufinale na Sardinija openu u Kaljariju, u Monte Karlu čeka duel protiv Rusa Karena Hačanova. Miomir Kecmanović u uvodnoj rundi igra protiv Italijana Fabija Fonjinija.

Novak je u Monte Karlu trijumfovao dva puta - 2013. i 2015. godine. Ukupni nagradni fond turnira biće 2 miliona i 460 hiljada dolara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track