LOŠ START ZA SRPSKE TENISERKE U KRALJEVU: Olga Danilović izgubila, Kanada povela protiv Srbije plej-ofu za plasman u Svetsku grupu
Foto: Starsport

LOŠ START ZA SRPSKE TENISERKE U KRALJEVU: Olga Danilović izgubila, Kanada povela protiv Srbije plej-ofu za plasman u Svetsku grupu

Tenis -

Srpska teniserka Olga Danilović izgubila je danas u Kraljevu od Kanadjanke Lejle Fernandez sa 5:7, 6:4, 4:6, u prvom meču za plasman u plej-of svetske grupe Bili Džin King kupa.

Kanada je tako povela sa 1:0, a šansu da donese izjedančenje Srbiji imaće Nina Stojanović koja kasnije danas igra protiv Rebeke Marino.

Meč Fernandez i Danilović, 72. i 162. igračice sveta, trajao je dva sata i 35 minuta.

Srpska teniserka je u svom prvom servis gemu pretrpela brejk, ali ga je "vratila" već u narednom gemu. Ista situacija dogodila se i pri rezultatu 3:4, kada je Fernandez napravila brejk, a Danilović odmah uzvratila.

Olga Danilović
foto: Starsport

Odlučujući brejk u prvom setu Kanadjanka je napravila u 12. gemu kada je iskoristila drugu set loptu na servis Danilović.

Srpska teniserka je u drugom setu dva puta oduzimala servis protivnici, ključni brejk napravila je pri rezultatu 3:3 i taj deo igre je dobila sa 6:4.

Fernandez je bolje počela odlućujući set i povela je sa 4:1. Danilović je uspela da se vrati i pridje na 4:5, ali ne i da potpuno preokrene rezultat.

Sutra na programu dva singl i jedan dubl meč.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track