Najnovije vesti

UPAO SAM U RUPU: Dominik Tim priznao da ne može da se motiviše za povratak tenisu
Foto: Profimedia

muke

UPAO SAM U RUPU: Dominik Tim priznao da ne može da se motiviše za povratak tenisu

Tenis

Austrijski teniser Dominik Tim od pojave koronavirusa muku muči sa provredama, a sada je priznao i da ne može da nađe motiv da se vrati tenisu.

"Petnaest godina sam proveo jureći cilj bez da gledam levo ili desno. Kao što sam rekao, dostigao sam ga, ali pod čudnim okolnostima, mada mi to sad nije važno. Na neki način, neke stvari sam zapostavio - svoj privatni život, borbu sa drugim stvarima, proširenje svojih vidika. Morate da hranite nečim svoj mozak. Imao sam samo tenis. Želim da se to promeni", kaže Tim.

Kaže da ga je pandemija samo gurnula unazad.

"Pandemija je bila dodatna stvar u svemu tome. Da sam US Open osvojio u normalnim uslovima, sve bi išlo drugačije, ali verovatno bih se isto osećao kao i sada. Kad ceo život provedete u jurnjavi za jednim ciljem, date sve za to i onda uspete da ostvarite, onda vam stvari ne deluju kao pre toga. Problem sa tenisom je što sve ide u tom brzom ritmu, nedelju za nedeljom".

On smatra da neki u svemu mogu da nađu i neku korist, ali njemu lično je veoma teško.

"Koronavirus nam je oduzeo mnoge stvari, počevši od putovanja, slobodnog kretanja. Ostale su loše stvari. Teško je iz nedelje u nedelju igrati u ovakvim okolnostima. Ima momaka koji sve to mogu da ostave po strani, za neke je život u mehuru čak i neka prednost, kao za Evansa ili Bublika. Oni imaju problem da se pod normalnim okolnostima fokusiraju na sport. Za njih je to super, misle samo na tenis, ne postoji ništa drugo", zaključio je Tim.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...