PUNO TE POZDRAVLJAM I VOLIM, TEČO MOJ DRAGI: Đoković poslao čestitku srpskom odbojkaškom treneru VIDEO
Foto: Profimedia, Printscreen

FAMILIJA

PUNO TE POZDRAVLJAM I VOLIM, TEČO MOJ DRAGI: Đoković poslao čestitku srpskom odbojkaškom treneru VIDEO

Tenis -

Odbojkaški savez Srbije uručio je selektoru ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoranu Terziću priznanje za 20 godina na čelu nacionalnog tima, naše zemlje.

Terzić je za dve decenije rada sa nacionalnom timom osvojio 18 medalja, a priznanje u obliku kormila uručili su mu predsednik Saveza Zoran Gajić i predsednik CEV-a Aleksandar Boričić.

Terzić je čestitiku i poruku podrške dobio i od prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, kome je teča.

- Dragi Zorane. Obasjalo nas je sunce danas kao tvojih 20 godina rada. Čestitam ti na uspesima koji krase poslednje dve decenije tvog profesionalnog rada.

- Ti i ja imamo jedan privatan odnos za koji si me uslovio da ne spominjem sada. Zato ću ti se profesionalno obraćati i zahvaliti u ime svih sportista na inspiraciji koju nam daješ kroz svoj kvalitet u radu, požrtvovanost, posvećenost i veliku ljubav prema odbojci i sportu uopšte.

- Jedan si od najuspešnijih trenera u Srbiji regionu u istoriji i zaslužuješ svaku pohvalu. Puno te volim i pozdravljam, tečo moj dragi – rekao je Novak.

Na kraju svečanosti u Beogradu, Zoran Terzić je rekao:

- Veliko hvala svima vama koji ste došli, ovo je verovatno i moje najveće bogatstvo. Toliko prijatelja, kvalitetnih ljudi, igračica, saradnika… Srećan sam i ponosan, rekao je Terzić.

- Dobio sam kormilo, ne znam ko se setio toga, simbolika je dobra. U najvećem broju slučajeva bila je ovo predivna plovidba. Mnogo ljudi je zaslužno za tu priču, moj stručni štab, kolege i prijatelje, ni pola me ne bi bilo da nema njih. Igračice, moje dame. Juče sam pričao, kada sam došao bilo je igračica koje su rođene 1975, a danas ima onih koje su 2005″.

Zoran Terzić
foto: Ossrb.org

Zoran Terzić u trofejnoj kolekciji ima srebro na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, zlato (2018) i bronzu (2006) na svetskim prvenstvima, tri zlata (2011, 2017, 2019), srebro (2007) i bronzu (2015) na prvenstvima Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track