Del Potro zaustavio Troickog
Foto: Reuters

Sinsinati

Del Potro zaustavio Troickog

Tenis -
Meč trećeg kola trajao je 2 sata i 15 minuta i Troicki je imao svoje šanse da se značajnije suprostavi gorostasnom Argentincu.

SINSINATI - Treći reket Srbije Viktor Troicki završio je učešće na turniru u Sinsinatiju pošto je poražen u tri seta od Argentinca Huan Martina del Potra 2:1(7:6, 2:6, 6:1).

Meč trećeg kola trajao je 2 sata i 15 minuta i Troicki je imao svoje šanse da se značajnije suprostavi gorostasnom Argentincu.

Del Potru je ukazana medicinska pomoć u prvom setu pri rezultatu 1:1 i činilo se da bi mogao čak i da preda meč. Ipak, stisnuo je zube i nastavio borbu, ne koristeći dvoručni bekhend udarac i uspeo je da posle čak šest brejkova dobije set u taj brejku i povede sa 1:0.

U drugom setu Troicki je stabilizovao igru i relativno lako slavio sa 6:2, da bi u trećem, praktično, pobedio "samog sebe". Pao je na psihološkom planu brzopleto praveći greške, što je snažni Argentinac umeo da kazni. U pojedinim trenucima srpski teniser je delovao nemoćno i gotovo letargično, ne nalazeći rešenja za precizne udarce protivnika, koji je zaslužio aplauz sa tribina za uloženi napor i istrajnost nakon evidentnih problema sa povredom.

Del Potro je dominantnom igrom u trećem setu srušio otpor deprimiranog Troickog i okončao duel posle dva sata i 16 minuta iskoristivši prvu meč loptu.

Del Potro će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Britanca Endija Mareja i Žeremija Šardija iz Francuske. U Sinsinatiju igra i Novak Đoković koji se u osmini finala oko jedan sat u petak ujutru sastaje sa Rusom Nikolajem Davidenkom.

Turnir Masters serije u Sinsinatiju igra se za nagradni fond 2.825.280 dolara, a pobedniku će pripasti 1.000 ATP poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track