NOVAČE, ŠTA SI POŽELEO ZA ROĐENDAN: Evo kako je Đoković odgovorio na pitanje Kurira
Foto: Starsport

IMA SVEGA

NOVAČE, ŠTA SI POŽELEO ZA ROĐENDAN: Evo kako je Đoković odgovorio na pitanje Kurira

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je dan posle 34. rođendana razgovarao sa predstavnicima medija.

Kurir ga je pitao, šta bi sebi poželeo za rođendan, a Novak, koji se sprema za drugi turnir u Beogradu je rekao:

- Kliše je, ali pre svega želim zdravlje. Pogotovo u ovo vreme. Pored toga, ljubav i mir. Ljubav prema sebi, Bogu, bližnjima i više vremena kvalitetnog sa nadražim ljudima. Toga nisam imao poslednjih 15 godina i gledam da igre i takmičenje uskladim sa tim željama. Od teniskih želja, voleo bih da zaživi Adrija tur. Imali smo prošle godine mogućnosti da dovdedmo neke velike tenisere u Beograd i Zadar i tu se, znamo kako završilo. Tenis je uspeo da ujedini region. Toliko imamo talenata i uspeha i kada sretnem sportiste iz regiona priča se o tome, šta bi bilo da smo ostali zajedno, kolika bi sila bil?

Adrija tur je nešto što bih želeo da nastavi da se razvija, jer bi doprinelo boljitku tenisa i sporta po regionu. Drago mi je da putujem po regionu i igram. Žao mi je što nisam igrao u Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Banjaluci, do kraja karijere bih voleo da se to desi. Ne znam kako će se sve odvijati sa virusom, ali ako bude mogućnosti pokušaćemo sve da organizujemo sa lepom i korisnom porukom.

Đoković je, sa obzirom na to da između turnira obilazi Srbiju, upitan da preporuči neku destinaciju.

- Tek sam krenuo, mislim da nisam posetio dovoljno toga da mogu da dam konkretne predloge. Osim što ih pozivam da dođu. A naše ljude pozivam da odu u priordu, planine, pećine jezera, reke. Ja sam odrastao na Kopaoniku i to me najviše privlači. Izdvojio bih Rtanj kao omiljenu planinu, koju sam posetio. Volim da planinarim i budem napolju, mislim da ću se tome posvetiti sada kada igram manje i imam više vremena. Čitav taj predeo Rtanj, Soko Banja...

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track