NAOMI OSAKA LUPILA RAMPU SEDMOJ SILI: Japanka neće davati izjave tokom trajanja Rolan Garosa! O njenom obrazloženju se priča
Foto: Profimedia

BEZ KONFERENCIJA ZA NOVINARE

NAOMI OSAKA LUPILA RAMPU SEDMOJ SILI: Japanka neće davati izjave tokom trajanja Rolan Garosa! O njenom obrazloženju se priča

Tenis -

Druga teniserka sveta Naomi Osaka objavila je da tokom Rolan Garosa neće prisustvovati konferencijama za medije.

Svoju olduku objasnila je na društvenim mrežama.

"Nadam se da ste svi dobro, pišem vam ovo kako bih vam saopštila da neću izlaziti na konferencije i da neću davati izjave tokom Rolan Garosa.

Ljudi nikada ne brinu o mentalnom zdravlju sportista i ja to uvek vidim kada dođem na konferenciju za novinare. Često sedimo tamo i dobijamo ista pitanja kao i neka pitanja koja nam ne prijaju i koja nam smetaju.

Gledala sam često kako je igračima teško posle poraza i kako ne mogu da izdrže a da ne pokažu emocije na konferenciji za novinare. Kada onda novinari postavljaju pitanja, mislim da je sportistima još gore i 'šutirajći ga dok leži na zemlji'.

Ovo nije ništa lično protiv turnira, samo želim da ukažem na probleme sportista i njihovo mentalno zdravlje. Ne smemo to više da ignorišemo", napisala je Osaka.

Naomi Osaka
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track