SEČA FAVORITA NA ROLAN GAROSU: Pavljučenkova izbacila Sabalenku, Zidanšek u osmini finala
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

PARIZ

SEČA FAVORITA NA ROLAN GAROSU: Pavljučenkova izbacila Sabalenku, Zidanšek u osmini finala

Tenis -

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova pobedila je danas Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 6:4, 2:6, 6:0 i plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

Eliminacijom Sabalenke, četvrte teniserke sveta, na Rolan Garosu su ostale još samo četiri igračice iz najboljih deset na svetu.

Na drugoj strani, Pavljučenkova se plasmanom u osminu finala približila svom najboljem rezultatu u Parizu (četvrtfinale 2011).

Ona će u sledećem kolu igrati protiv još jedne Beloruskinje, Viktorije Azarenke koja je danas bila bolja od Amerikanke Medison Kiz sa 6:2, 6:2.

Slovenka Tamara Zidanšek se, takodje, plasirala u osminu finala pošto je slavila protiv Čehinje Katerine Sinjakove sa 0:6, 7:6, 6:2. Trenutno 85. teniserka sveta će se za plasman u četvrfinale boriti sa pobednicom meča Darija Kasatkina - Sorana Kirstea.

U osminu finala je prošla i Kazahstanka Elena Ribakina pošto je bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine sa 6:1, 6:4 i u narednemo kolu čeka bolju iz meča Serena Vilijams - Danijel Kolins.

I Zidanšek i Ribakina su prvi put prošle u drugu nedelju Rolan Garosa.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track