POSLE VELIKOG SKANDALA NA ROLAN GAROSU: Ruska teniserka optužena za nameštanje puštena iz pritvora!
Foto: Instagram PS

ŠOU

POSLE VELIKOG SKANDALA NA ROLAN GAROSU: Ruska teniserka optužena za nameštanje puštena iz pritvora!

Tenis -

Ruska teniserka Jana Sizikova, koja je uhapšena zbog sumnje na nameštanje meča na prošlogodišnjem Rolan Garosu u Parizu, puštena je danas iz pritvora.

Sizikova nije formalno optužena, ali ostaje pod istragom, rečeno je agenciji Asošiejted pres u pariskom tužilaštvu.

Sizikova je uhapšena u četvrtak u Parizu pošto je odigrala meč u dublu na Rolan Garosu.

1 / 4 Foto: Printscreen

Ruskinja je negirala navode, a njen advokat Frederik Belo rekao je za AP da 26-godišnja teniserka želi da uloži žalbu zbog klevete. On je rekao da je teniserka šokirana.

"Stavljena je u pritvor kao kriminalac. Ona je rekla da je nevina i nije želela da joj pomažem tokom ispitivanja pošto se smatra žrtvom", naveo je.

Belo je rekao da je danas počeo da je zastupa, kada su ga kontaktirali teniserkini roditelji.

Tužilaštvo je saopštilo da je Sizikova uhapšena zbog "podmićivanja u sportu i organizovane prevare za dela koja su najverovatnije počinjena u septembru 2020. godine".

Jedinica francuske policije specijalizovana za prevaru prilikom kladjenja i nameštanje utakmica, slučaj protiv Sizikove je pokrenula prošlog oktobra.

Nije navedeno koji meč je sumnjiv, a pojedini nemački i francuski mediji preneli su da su u vreme prošlogodišnjeg Rolan Garosa bili sumnjivi obrasci kladjenja na meč prvog kola ženskog dubla koji su 30. septembra igrale Sizikova i Amerikanka Medison Brengl protiv rumunskih teniserki Andree Mitu i Patricije Marije Tig.

Sizikova je u petom gemu drugog seta izgubila svoj servis bez osvojenog poena, a tokom gema je napravila dve dvostruke servis greške.

List Parizijen preneo je danas da su desetine hiljade evra u nekoliko kladionica u različitim zemljama uložene na opkladu da će rumunske teniserke osvojiti taj gem.

Teniski savez Francuske saopštio je da neće komentarisati slučaj dok traje istraga.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track