BIVŠI BROJ 1 PODRŽAO FEDERERA! Šokantna ODLUKA Rodžera podelila teniski svet: Da li je pokazao NEPOŠTOVANJE ka Novaku i kolegama?
Foto: Profimedia

oprečna mišljenja

BIVŠI BROJ 1 PODRŽAO FEDERERA! Šokantna ODLUKA Rodžera podelila teniski svet: Da li je pokazao NEPOŠTOVANJE ka Novaku i kolegama?

Tenis -

Rodžer Federer šokirao je sve ljubitelje tenisa svojim povlačenjem sa Rolan Garosa.

On je svoju odluku obrazložio nedovoljnom spremnošću za najveće napore, a njegova odluka izazvala je lavinu komentara i podeljena mišljenja.

Švajcarcu se najviše zamera na tome što je Rolan Garos iskoristio za podizanje nivoa spremosti, smatar se da je to znak nepoštovanja prema ostalim akterima.

Jedan od onih koji je stao na njegovu stranu je i Endi Marej koji je sa Federerom u prošlosti vojevao mnoge velike bitke.

Endi Marej
foto: EPA/Yoan Valat

"U košarci, fudbalu i drugim sportovima, igrači kada se vraćaju posle povrede, imaju manju minutažu kako bi postepeno stekli fizičku spremu. U tenisu nemate taj luksuz, da igrate samo set u prvom meču, onda dva u sledećem i tako dalje", rekao je Endi

"Svakako da je rizično da igrate više mečeva od četiri sata zaredom na svom drugom turniru u 18 meseci, tako da za mene ima smisla biti reaktivan i zasnivati odluku na tome kako vam se telo oseća i kolika je dužina mečeva", objsnio je Škot.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja