TENISKI KLASIK PO 58. PUT! SUDAR TENSIKIH KOLOSA U PARIZU: Novak Đoković i Rafael Nadal u borbi za finale Rolan Garosa
Foto: Profimedia

GREND SLEM U PARIZU

TENISKI KLASIK PO 58. PUT! SUDAR TENSIKIH KOLOSA U PARIZU: Novak Đoković i Rafael Nadal u borbi za finale Rolan Garosa

Tenis -

Današnje polufinalne Rolan Garosa između najboljeg tenisera sveta Novaka Đoković i Španca Rafaela Nadala neće početi pre 17:30, saopštili su organizatori.

Prethodno će na terenu "Filip Šatrije" prvo polufinale od 14:50 igrati Grk Stefanos Cicipas i Nemac Aleksandar Zverev.

Polufinale Pariza biće 58. duel Đokovića i Nadala, deveti na Rolan Garosu gde Rafa ima skor 7-1 protiv našeg asa, ali je Novak uspešniji kada se gledaju mečevi i van pariske šljake - 29:28.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: Profimedia

Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa savladao Italijana Matea Beretinija u 3:1 – 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5 u meču koji je sa dugim prekidom zbog izlaska publike sa stadiona trajao skoro četiri sata.

Sa druge strane, Španac je u polufinale stigao pobedom nad Dijegom Švarcmanom (3:1).

Duel Đokovića i Nadala biće repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Španac bio bolji i osvojio rekordnu 13. titulu u Parizu.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos
foto: Profimedia

"To nije meč poput bilo kog drugog. To je najveći izazov koji možete da imate - da igrate na šljaci protiv Nadala, na terenu na kojem je imao toliko uspeha", rekao je Đoković pred polufinale.

Nadal je na dve pobede od svoje 21. grend slem titule, čime bi iza sebe Švajcarca Rodžera Federera sa kojim je trenutno izjednačen. Na drugoj strani, Đoković pokušava da dođe do broja 19 i tako stigne na samo jednu grend slem titulu manje od najvećih rivala.

Trenutno prvi teniser sveta je trofej u Parizu podigao 2016. godine i sada bi mogao da se pridruži Rodu Lejveru i Roju Emersonu kao jedinim teniserima koju su po najmanje dva puta osvajali sva četiti grend slema.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track