RAFA, RODŽER, KAKO STE? Đoković na korak od večnosti! Za samo 30 dana Srbin može da postane NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA!
Foto: Profimedia

19!

RAFA, RODŽER, KAKO STE? Đoković na korak od večnosti! Za samo 30 dana Srbin može da postane NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA!

Tenis -

U većina teniskih kategorija Srbin je već najbolji ikada, preostala mu je još samo jedna, a i njoj je nikad bliži

Još samo jedan gren slem nedostaje Novaku Đokoviću da postane najbolji teniser u istoriji belog sporta! Osvajanjem Rolan Garosa, srpski as došao je do brojke od 19 gren slem titula!

Na vrhu večne liste nalaze se Nadal i Federer sa po 20 trijumfa na najvećim svetskim turnirima. Ako se zna da je u gotovo svim drugim parametrima Nole bolji od njih dvojice (broj nedelja na prvom mestu ATP liste, broj Mastersa, međusobni skor...), jasno je da će u situaciju kada svi budu na brojici 20, Đoković biti za korak ispred...

Mada, uopšte nema više sumnje da se Novak neće zaustaviti ni na 20. gren slem titulu kada do nje dođe. Prva prilika biće Vimbldon, koji počinje već 28. juna. Idealan rasplet situacije značio bi da za mesec dana Nole postaje najbolji teniser u istoriji!

Do kraja sezone preostao je i Ju-Es open gde će Đoković imati ulogu velikog favorita.

VEČNA GREN SLEM LISTA

1. Rodžer Federer 20

1. Rafael Nadal 20

3. Novak Đoković 19

4. Pit Sampras 14

5. Bjorn Borg 11

6. Džimi Konors 8

6. Ivan Lendl 8

6.Andre Agasi 8

9. Džon Mekinro 7

9. Mats Vilander 7

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track