NIJE SAMO NOLE BIO U FINALU ROLAN GAROSA! Marijana i Milica sjajno su predstavljale Srbiju
Foto: Teniski Savez Srbije

BRAVO!

NIJE SAMO NOLE BIO U FINALU ROLAN GAROSA! Marijana i Milica sjajno su predstavljale Srbiju

Tenis -

Srbija u finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa nije imala samo Novaka Đokovića već i dve devojke! Nadamo se da će tako biti i na Vimbldonu, koji samo što nije počeo.

One u Parizu nisu držale reket u rukama, ali su bile i te kako važni učesnici najprestižnijeg turnira na šljaci. Marijana Veljović iz Kragujevca i Milica Savić iz Stare Pazove predstavljale su našu zemlju u najboljem svetlu kao sudije.

Njih dve su delile pravdu u čak tri finalna meča, što samo govori o kvalitetu suđenja ovih devojaka. Marijana Veljović, koja jedina u Srbiji ima zlatni sudijski bedž, sedela je "u stolici" u finalu muškog dubla.

Marijana Veljović, Nik Kirjos
foto: Printskrin

Milica je, interesantno, bila linijski arbitar baš na tom meču, u kom su trijumfovali Pjer-Hjuz Herbert i Nikolas Mahut. Njoj je takođe dodeljeno i žensko finale, u kojem je Barbora Krejčikova savladala Anastasiju Pavljučenkovu.

Milica Savić
foto: Privatna Arhiva

Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da će Marijana i Milica suditi na Vimbldonu, kao i na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Ako bismo to preveli u teniski rečnik, njih dve su sigurno na samom vrhu svetske liste.

Kad sudiš Federeru, Nadalu, Sereni...

Nije jednostavno kad delite pravdu nekim od najvećih imena u istoriji belog sporta - Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu, Sereni Vilijams i mnogim drugim teniserima i teniserkama, reprezentacijama u Dejvis kupu i Fed kupu. Međutim, naše devojke su posao uvek obavljale kvalitetno i s velikom posvećenošću.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track