NOLE SLAVIO SENZACIJU NA VIMBLDONU: Medvedev pao posle 2 dana borbe i preokreta, a Đokoviću laknulo zbog OVOG
Foto: Profimedia

GREND SLEM U LONDONU

NOLE SLAVIO SENZACIJU NA VIMBLDONU: Medvedev pao posle 2 dana borbe i preokreta, a Đokoviću laknulo zbog OVOG

Tenis -

Novak Đoković može da odahne, jer pretnja po njegovu lidersu poziciju na ATP listi više ne postoji.

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je eliminisao drugog igrača sveta, Rusa Danila Medvedeva.

Da je Rus kojim slučajem trijumfovao u ovom meču imao bi šansu da titulom skine sa čela srpskog asa ili da eventualnim finalom, uz ispadanje Đokovića u četvrtfinalu i polufinalu, preuzme vrh liste.

Od toga nema ništa!

Danil Medvedev
foto: EPA Dean Lewins

Novak će i na najnovijoj listi biti prvi teniser sveta, s tim da od rezultata na Vimbldonu zavisi kolika će bodovna prednost biti u odnosu na Rusa.

Ono što je sigurno, Đoković će na čelu ATP biti najmanje do 16. avgusta. To znači da će Đoković stići do 333 nedelje na vrhu svetske liste.

U slučaju da osvoji Vimbldon, a za to su mu potrebne još tri pobede, Đoković bi ostao na prvom mestu najmanje do 20. septembra, odnosno upisao bi sigurnih 338 nedelja.

Novak je već sada ubedljivo prvi sa najviše nedelja provedenih na vrhu, a sada mu predstoji da obori rekorde koje drže žene. Martina Navratilova iza sebe ima 332 sedmice na vrhu i nju će Novak uskoro prestići, a onda mu ostaje i rekord Štefi Graf, koja je najbolja bila 377 nedelja.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track