NOVAK JE NAJVEĆI FAVORIT U TOKIJU: Nema Federera, Nadala, Tima, ONI vrebaju šansu protiv Đokovića
Foto: Profimedia

POSLE ODLUKE DA UČESTVUJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

NOVAK JE NAJVEĆI FAVORIT U TOKIJU: Nema Federera, Nadala, Tima, ONI vrebaju šansu protiv Đokovića

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković biće glavna zvezda ne samo teniskog turnira, koji počinje 24. jula i traje do 1. avgusta, već, verovatno i čitavih Olimpijskih igara u Tokiju.

Đoković je u četvrtak saopštio da putuje u Japan i da se nada da če obradovati Srbiju, a kada se pogleda spisak tenisera koji neće biti u Tokiju, jasno je da je osvajač tri najveća turnira ove godine, veliki favorit da se iz trežeg pokušaja domogne zlatne medalje na Igrama.

Nema Federera i Nadala, nema Dominika Tima... Neće biti ni dobrih servera poput Džona Iznera, Tejlora Frica i Rajlija Opelke, nezgodnih Bautiste-Aguta i Davida Gofana, talentovanog Aleksa de Minora, Kaspera Ruda... Tu su Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas i Danil Medvedev koji debituju na Olimpijskim igrama.

Mateo Beretini, finalista Vimbldona i čovek koji je vezao 11 pobeda na travnatoj podlozi, igraće u Tokio, a tu će biti i nezgodni Andrej Rubljov, kao i: Dijego Švarcman, Feliks Ože-Alijasim, Gael Monfils, Hurbert Hurkač, Karen Hačanov, Pablo Karenjo-Busta, Kei Nišikori, Marton Fučovič, Marin Čilić, Alehandro Davidovič Fokina, Igo Amber, Arslan Karacev, Aleksander Bulbik...

Novaku Đokoviću, da kompletira zbirku najvrednijih trofeja, nedostaje samo zlatna medalja sa Olimpijskih igara i nema sumnje da će učiniti sve da je se konačno domogne.

Novak će ime prvog rivala saznati 22. jula, kada će biti održan žreb.

Teniski turnir u Tokiju igra se od 24. jula do 1. avgusta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track