ĐOKOVIĆ I NINA STOJANOVIĆ U MIKSU ZA SRBIJU: Srpske teniserke otputovale na Olimpijske igre
Foto: Privatna arhiva

TOKIO 2020

ĐOKOVIĆ I NINA STOJANOVIĆ U MIKSU ZA SRBIJU: Srpske teniserke otputovale na Olimpijske igre

Tenis -

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Japan, letom prekom Frankfurta, gde ih očekuje nastup na Olimpijskim igrama.

Ženski teniski tim Srbije čine Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a predvodi ih selektor Dušan Vemić.

One će se u Tokiju pridružiti selektoru muške teniske reprezentacije Viktoru Troickom i Miomiru Kecmanoviću, koji su u glavni grad Japana doputovali juče.

Naknadno će im se pridružiti i Novak Đoković, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Nina Stojanović i Ivana Jorović nastupaće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će Aleksandra Krunić zajedno sa Ninom Stojanović nastupati u dublu.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Ivana Jorović je istakla da je ponosna što je deo Olimpijskog tima Srbije.

"Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da u dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima", rekla je Jorović.

Nina Stojanović, koja takodje putuje na svoje prve Olimpijske igre, rekla je da je učešće na Igrama san svakog sportiste i da će dati sve od sebe da što bolje predstavi Srbiju.

"Igraću singl i dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije i miks dubl sa Novakom Đokovićem. To bi mi značilo puno i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju", rekla je Stojanović.

Posle Olimpijskih Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre.

"Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bh volela da igram singl. Kao što je i Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste", rekla je ona.

Selektor Dušan Vemić naveo je da su srpske teniserke imale dobre rezultate u poslednje vreme, što je "posebno ohrabrujuće".

"Nadam se da će, koliko to bude moguće, iznenaditi i sebe i nas pozitivno. Na licu mesta, postoji I šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore i da dobro predstavljaju Srbiju", rekao je Vemić.

Olimpijske igre počinju 23. jula, a srpske teniserke će takmičenje početi već već drugog dana Igara.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track