ĐOKOVIĆEV MURAL IZ KRUŠEVCA KRUŽI NA TVITERU: Autorski projekat slikarke Marije Ćirić i štićenuka Doma “Jefimija” iz Kruševca!
Foto: Ž.M.

ĐOKOVIĆEV MURAL IZ KRUŠEVCA KRUŽI NA TVITERU: Autorski projekat slikarke Marije Ćirić i štićenuka Doma “Jefimija” iz Kruševca!

Tenis -

Jedina slobodna umetnica u Rasinskom okrugu Marija Ćirić neumorno radi na ulepšavanju svog rodnig grada Kruševca. Realizovala je više projekata samostalno ili u saradnji sa drugim ustanovama kulture i udruženjima. Posebno su aktivni polaznici slikarske škole Udruženja ljubitelja umetnosti “BukvArt”, čiji je ona osnivač i predsednik

Beležimo najnoviji – izradu murala Novaka Đokovića u dvorištu Doma za decu i omladinu “Jefimija” u Kruševcu.

- U Domu “Jefimija” su popravili oštećenja na zidu i pripremili ga za izradu murala posvećenog Novako Đokoviću, koji je postao pravi hit na društvenim mrežama.

1 / 4 Foto: Ž.M.

Izrada murala najvećeg svetskog tenisera svih vremena u dvorištu ove ustanove bio je zajednički projekat sa njihovim štićenicima. Imali smo veliku podršku direktorke Nataše Maksimović, što nam je bio vetar u leđa da uspešno i kvalitetno uradimo ovo slikarsko delo, na naše veliko zadovoljstvo, kaže autorka projekta.

Svetski broj jedan u tenisu je prikazan u položaju zamaha nakon udarca, a teniska loptica je u znaku Doma “Jefimija”. Oslikani su i spomenik Knezu Lazaru Hrebeljanoviću, rad Nebojše Mitrića iz Lazarevog grada i novopodignuti spomenik Despotu Stefanu Lazareviću, delo Borisa Stajkovca, zatim Spomenik Kosovskim junacima i grb grada Kruševca.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track