MOJE VREME TEK DOLAZI! Britanka još uvek nije svesna kakav je PODVIG napravila!
Foto: Profimedia

FANTASTIČNO

MOJE VREME TEK DOLAZI! Britanka još uvek nije svesna kakav je PODVIG napravila!

Tenis -

Britanska teniserka Ema Radukanu senzacionalna osvajačica US opena ni sama nije mogla da veruje šta je uradila u Njujorku.

Kvalifikantkinja je bez izgubljenog seta sa deset pobeda stigla do pehara. I to sa samo 18 godina.

Neverovatan podvig.

Ona je u finalu pobedila Kanađanku Lejlu Fernandes 6:4, 6.3

"Prvo, čestitam Lejli i njenom timu na sjajnom turniru, igrala je neverovatan tenis, pobedila mnoge top igračice. Nivo njene igre bio je ogroman, nadam se da ćemo imati još mnogo grend slem i ostalih finala. Provela sam tri nedelje ovde, imala divnu podršku mog trenera, agenta, od svih kod kuće, hvala vam svima na tome. Pre svega, hvala svakom ovde u Njujorku, toliko ste učinili da se osećam kao kod kuće, inspirisali ste me u teškim momentima i nadam se da smo vam se danas odužili dobrom igrom", izjavila je Radukanu.

Nije izgubila ni set, ali je imala nekoliko teških momenata, posebno u finišu drugog seta, kada je i pala na brejk lopti za Kanađanku.

"Lejla uvek ide da se bori i da igra kvalitetan tenis. Ona je borac, znala sam da moram da kopam duboko, molila sam se samo da ne napravim duplu grešku posle tog pada. Ostala sam u trenutku, prošla proces smirenja i to mi je pomoglo", objasnila je britanska teniserka.

Uverena je da vreme mladih teniserki tek dolazi.

"Dubina i kvalitet u ženskom tenisu je sjajan, svako može da osvioji bilo koji turnir. Nadam se da dolazi nova generacija i da ćemo ići stopama legendi kao što je Bili Džin King koja je ovde. Ali i Virdžinija Vejd. Mnogo mi znači što je Virdžinija ovde, Tim Henman takođe, to mi je davalo veru da mogu da pobedim", zaključila je Radukanu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track