IZGUBIO FINALE US OPENA, A UVEĆAO PREDNOST NA ATP LISTI: Đokovićeva 338. nedelja na vrhu!
Foto: Profimedia

ne da tron

IZGUBIO FINALE US OPENA, A UVEĆAO PREDNOST NA ATP LISTI: Đokovićeva 338. nedelja na vrhu!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 338. nedelju na prvom mestu ATP rang-liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa.

Posle poraza u finalu Otvorenog prvenstva SAD, Đoković je prvi na listi sa 12.133 boda, dok je šampion iz Njujorka, Rus Danil Medvedev drugi sa 1.353 boda manje.

Zanimljivo, ikao je izgubio finale US opena od ruskog tenisera, Novak je uvećao prednost na listi. Podsetimo, pre starta turnira Rus je bio u zaostatku 1.133 boda.

Grk Stefanos Cicipas i Nemac Aleksander Zverev zadržali su treću, odnosno četvrtu poziciju, dok je iza njih bilo nekoliko promena.

Rus Andrej Rubljov je napredovao za dva mesta i sada je peti igrač sveta, Španac Rafael Nadal je pao na šestu poziciju, dok je Italijan Mateo Beretini napravio korak napred i sada je sedmi na listi.

Austrijanac Dominik Tim je pao za dve pozicije i zauzima osmo mesto, a iza njega slede Švajcarac Rodžer Federer i Norvežanin Kasper Rud koji je prvi put u karijeri ušao među najboljih deset na svetu.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Dušan Lajović na 36. mestu što je za četiri mesta bolji plasman u odnosu na prošlu listu.

Filip Krajinović i Laslo Đere su napredovali za po jednu poziciju i zauzimaju 37, odnosno 50. mesto, dok je Miomir Kecmanović napravio tri koraka napred i trenutno je 60. teniser sveta.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track