NOVAK PRED VELIKIM IZAZOVOM Medvedev posle meča karijere u Njujorku ima istorijsku šansu da skine krunu Đokoviću
Foto: Profimedia

Šta čeka noleta

NOVAK PRED VELIKIM IZAZOVOM Medvedev posle meča karijere u Njujorku ima istorijsku šansu da skine krunu Đokoviću

Tenis -

"Pravo da vam kažem, nemam nikakav plan, apsolutno ništa. Ne znam da li ću igrati bilo šta, bilo gde... Trenutno sam samo ovde, u mislima, u Njujorku", tim rečima se Novak Đoković obratio novinarima nakon poraza u finalu US Opena, ali šta zapravo čeka najboljeg tenisera sveta?

Nekoliko sati posle poraza od Medvedeva, Đoković je započeo 338. nedelju na čelu ATP liste na kojoj je čak i uvećao prednost u odnosu na Danila za 220 bodova zbog rezultata koji su dvojica tenisera imali prošle sezone.

Đoković je popravio prošlosezonski rezultat kada je u diskvalifikovan u četvrtom kolu, dok je Medvedev tada stigao do polufinala. Rus je prvi put u karijeri prešao preko 10.000 bodova, ima ih tačno 10.780, a za kolegom iz Srbije zaostaje 1.353 bodova.

Medvedev je učinio veliku stvar za svoju karijeru i ima šansu da već početkom novembra, nakon mastersa u Parizu postane prvi teniser još od 2004. godine koji je stigao do vrha posle dominacije Đokovića, Federera i Nadala, uz epizodu Mareja.

Novak Đoković, Danil Medvedev, US open
foto: Profimedia

Sa druge strane, Novak je više puta isticao da mu je fokus na grend slem turnirima, a nakon finala je poručio da ne zna gde će se pojaviti do kraja sezone.

Ipak, za sada jedna stvar jeste sigurna, a to je da će na Australijan Openu u januaru 2022. godine Đoković biti favorit za titulu, a to bi bio njegov 10. trofej u Melburnu i ukupno 21. grend slem u karijeri.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track