A SAMO SAM HTELA DA ZARADIM ZA SLUŠKE Šampionka US Opena preko noći uleće u milione!
Foto: Profimedia

Teniska bajka

A SAMO SAM HTELA DA ZARADIM ZA SLUŠKE Šampionka US Opena preko noći uleće u milione!

Tenis -

Senzacionalni trijumf na US Openu odjednom je promenio život tinejdžerke Eme Radukanu.

Ova devojka, koja je nedavno napunila 18 godina, naglo je došla u epicentar, ne samo tenisa, nego svetskog sporta. Postala je prva kvalifikantkinja koja je stigla do polufinala turnira u Njujorku, a potom ga i osvojila

Pored slave, Ema sada može da očekuje i sjajnu zaradu od sponzora jer stručnjaci procenjuju da će joj proizvođači sportske opreme ponuditi ogromne ugovore, vredne ukupno i do 100 miliona evra.

Ema je postala markentiška "zlatna koka", na desetine hiljada mladih teniserki gledaće kakvu odeću nosi, u kakvim patikama i s kojim reketom igra, koje parfeme i nakit koristi... I naravno, tražiće od roditelja da im kupe iste takve stvari.

Sve to je za britansku teniserku bio samo san. Plasman na 150. mesto WTA liste, omogućavao je da većinu zarađenog novca troši je na pripreme, putovanja na turnire, hotele...

Priznala je da je pre početka kvalifikacija za glavni žreb US Opena razmišljala o tome kako bi bilo dobro da na turniru zaradi bar za nove slušalice za mobilni telefon.

- Izgubila sam ih menjajući hotelske sobe. Nisam mogla da ih pronađem i to se desilo uoči prvog meča. Rekla sam sebi: "Sad ću da pobedim, bar da zaradim toliko da mogu da kupim nove". Sad je to glavna šala u mom timu i svi se smejemo - rekla je Britanka.

Želela slušalice od stotinjak evra, a uz titulu na US Openu stigao je ček od 2.500.000 dolara, brdo novca će tek zaraditi. Budžet za sluške se naglo povećao.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track