ZVEREV U EPICENTRU SKANDALA: ATP pokrenuo istragu protiv Nemca zbog STRAHOTA nad bivšom devojkom! Prikrivali ga Federerovi ljudi!
Foto: Profimedia

VELIKI SKANDAL

ZVEREV U EPICENTRU SKANDALA: ATP pokrenuo istragu protiv Nemca zbog STRAHOTA nad bivšom devojkom! Prikrivali ga Federerovi ljudi!

Tenis -

Asocijacija teniskih profesionalaca pokrenula je internu istragu protiv Aleksandra Zvereva, zbog navoda njegove bivše devojke Olge Šaripove da ju je fizički i psihiči maltretirao.

Iz ATP navode da je usvojen Nezavisni izveštaj o zaštiti, posle čega je pokrenut postupak protiv nemačkog tenisera.

Upravo je ova organizacija osudila svaki oblik zlostavljanja, a cela priča je ponovo aktivirana iako je dugo bili zataškivana od strane organizatora Lejver kupa, među kojima je i Rodžer Federer

- Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje. ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe. Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj - rekao je Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP.

ATP će pregledati preporuke kako bi razvio strategiju zaštite koja bi se odnosila na sva pitanja u vezi sa zlostavljanjem, uključujući i nasilje u porodici.

- Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bi se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećali sigurno i zaštićeno. Preporuke će nam pomoći da svemu pristupimo na pravi način - dodao je Kalveli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track