POSLE INDIJAN VELSA OTKAZALA JOŠ JEDAN TURNIR: Ešli Barti neće nastupati za Australiju u Bili Džin King kupu
Foto: EPA/SCOTT BARBOUR

TENIS

POSLE INDIJAN VELSA OTKAZALA JOŠ JEDAN TURNIR: Ešli Barti neće nastupati za Australiju u Bili Džin King kupu

Tenis -

Prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti neće učestvovati na Bili Džin King kupu (bivši Fed Kup) početkom novembra u Pragu, saopštio je tamošnji teniski savez.

Vest o njenom odsustvu sa završnog turnira u Pragu, koji se igra od 1. do 6. novembra dolazi samo nekoliko dana posle objave da neće nastupati na mastersu u Indijan Velsu.

Australijski teniski savez nije naveo razloge odsustva, već je samo precizirano da će selekciju predvoditi 47. igračica sveta Ajla Tomljanović.

Ajla Tomljanović
Ajla Tomljanovićfoto: Printskrin

Barti bi do kraja sezone trebalo da brani titulu na završnom mastersu, koji je osvojila 2019. godine, dok je prošle godine takmičenje otkazano zbog pandemije korona virusa.

Ove godine masters turnir biće održan u meksičkom gradu Gvadalahari, pa bi u slučaju nastupa 25-godišnja teniserka morala prilikom povratka u Australiju da bude u dvonedeljnom karantinu.

Australijanka je ove sezone osvojila titulu na Vimbldonu, a poslednji meč odigrala je u trećoj rundi Ju-Es opena, kada je poražena od domaće teniserke Šelbi Rodžers.

Vimbldon, tenis
foto: Profimedia

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track