NOVI UDAR NA ĐOKOVIĆA IZ AUSTRALIJE: Novače, misliš da si jači od korone? Moraćeš da se vakcinišeš!
Foto: EPA Dave Hunt

Pritisak na noleta

NOVI UDAR NA ĐOKOVIĆA IZ AUSTRALIJE: Novače, misliš da si jači od korone? Moraćeš da se vakcinišeš!

Tenis -

Novi "napadi" na najboljeg tenisera sveta dolaze od bivšeg australijskog igrača Toda Vudbridža koji je ranije prozivao Novaka da je lažirao povredu na prošlom Australijan Open-u!

Velika bura digla se pred Australijan open u januaru 2022. godine. Prema navodima iz Australije, svi teniseri koji budu učestvovali na turniru u Melburnu moraće da se vakcinišu protiv korona virusa (dve doze), pa se zbog toga sve više priča o Novaku Đokoviću koji navodno to još nije uradio.

Zbog nekoliko opreznijih izjava o vakcinaciji, Đokovića su zapadni mediji označili kao anti-vaksera, pa se postavlja pitanje da li će moći da napadne 21. grend slem ako ga rigorozna pravila u Melburnu budu sprečila u tome.

Tod Vudbridž
foto: Profimedia

Đoković za sada nije komentarisao najnovija dešavanja pred grend slem turnir koji je osvajao devet puta i juri desetu titulu. Ali je zato bivši teniser iz Australije Tod Vudbridž, koji je ranije Novaka optuživao da je lažirao povredu na ovogodišnjem Australijan openu, ponovo imao šta da kaže na račun najboljeg tenisera današnjice.

-Teško je. Očigledno je Đoković imao korona virus, pa verovatno oseća da ima neku specijalnu moć protiv njega, sarkastično je poručio slavni dubl igrač iz Australije.

-Realnost je da ostatak sveta radi šta god može protiv korona virusa. Mislim da će u jednom trenutku Novak svakako morati da se vakciniše... Tu sada već Teniski savez Australije nema ništa, odlučuje naša vlada da li će moći da uđe u Australiju i igra na grend slemu, objasnio je Vudbridž.

Australijski teniser veruje da će se to na kraju i desiti.

-Ako hoće da dođe i igra na Australijan openu, moraće da se vakciniše. Toliko toga je na stolu, moraće ozbiljno da razmisli o tome. Izjednačen je sa po 20 grend slemova sa Federerom i Nadalom, a jasno je da hoće da ih preskoči na turniru koji najviše voli, rekao je Vudbridž i potom naveo šta misli o Novakovom eventualnom neodlasku u Australiju:

-Bio bi šok za mene ako se ne pojavi u Australiji, zaključio je Vudbridž.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track