VELIKI PREOKRET! Novak ipak NEĆE morati da se vakciniše?! Oglasio se ministar zdravlja!
Foto: Profimedia, Shutterstock

situacija se menja

VELIKI PREOKRET! Novak ipak NEĆE morati da se vakciniše?! Oglasio se ministar zdravlja!

Tenis -

Ministar zdravlja države Viktorija u Australiji, Martin Pakula, nagovestio je da će i teniserima koji nisu vakcinisani biti omogućeno da učestvuju na Australijan openu.

Pakula je savetovao tenisere da se vakcinišu kako bi izbegli restriktivne mere.

"Da sam profesionalni teniser ili teniserka, vakcinisao bih se. To vam daje najbolje mogućnosti da igrate na Australijan openu sa mimimalnim restrikcijama", rekao je ministar zdravlja.

Pakula je otkrio da su u toku pregovori vlasti sa Teniskim savezom Australije, koji je zadužen za organizaciju Australijan opena.

"Trenutno se čini da će biti različita pravila za one koji ulaze u zemlju u vezi sa tim da li su vakcinisani ili ne. Ne mislim da će teniski mečevi biti izuzetak. Da li će nevakcinisanim biti dozvoljen ulaz je pitanje na koje tek treba da se odgovori na nacionalnom nivou", izjavio je Pakula.

Spekulisalo se da je za tenisere koji žele da učestvuju na Australijan openu 15. oktobar poslednji rok za primanje prve doze vakcine protiv kovida, međutim, situacija se ubrzano menja i niko ne može ni da pretpostavi šta će se sve izdešavati do 17. januara, kada je planiran početak Australijan open.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track