BRITANSKI TENISER NEMA DILEMU: Podržavam odluku Australije o vakcinaciji tenisera!
Foto: Reuters

Podrška

BRITANSKI TENISER NEMA DILEMU: Podržavam odluku Australije o vakcinaciji tenisera!

Tenis -

Endi Marej izgubio od Aleksandra Zvereva na Indijan Velsu, pa pričao o vakcinaciji protiv korona virusa

Nekadašnji svetski broj jedan i osvajač tri grend slem titule nakon poraza od Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:0 (6:4, 7:6) na Mastersu u Indijan Velsu u 3.kolu, govorio je o raznim temama. Između ostalog odgovorio je na pitanje novinara vezanih za obaveznu vakcinaciju u australijskog državi Viktorija. Teniseri koji nisu imunizovani neće moći da igraju u Melburnu na prvom grend slem turniru naredne godine od 17. do 30. januara.

-Koliko ja razumem, ako ste nevakcinisani i dalje vam je dozvoljeno da igrate, samo će pravila biti drugacija. Možda ćete morati da krenete za Australiju nekoliko nedelja pre svih ostalih. To je izbor igrača. Ako lokalna vlada donese takvo pravilo, podržaću to. Bilo bi sjajno kada bi se više igrača vakcinisalo, izjavio je Marej.

Veliki broj tenisera se još uvek nije izjasnio da li su se vakcinisali, dok su neki otvoreno protiv vakcinacije.

-Australija je imala posebno jake mere. Ljudi su tamo imali bolnih 18 meseci. Ako neko želi da uđe u zemlju i rizikuje da zarazi tamošnju populaciju, takve mere su razumljive. Ipak, potpuno podržavam odluku igrača koji nisu vakcinisani, ali i odluku koju donosi Vlada Australije. Ne bih da se nađem usred nečeg u šta nisam uključen, jer neću imati to iskustvo karantina od dve nedelje. Ne bih da budem protiv bilo koga po ovom pitanju, završio je priču Marej, ne želeći nikom da se zamera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track