LEPA ANA U KUĆI SLAVNIH: Ivanovićeva ima nominaciju, SRBI HAJDE da glasamo i pomognemo!
Foto: AP

lepa stvar

LEPA ANA U KUĆI SLAVNIH: Ivanovićeva ima nominaciju, SRBI HAJDE da glasamo i pomognemo!

Tenis -

Srpska teniserka uskoro u odabranom društvu

Ana Ivanović kandidat je za prijem u tenisku Kuću slavnih u Njuportu, u 2022. godini. Pored Srpkinje nominovani su Flavija Peneta, Kara Blek, Karlos Moja, a od prošle godine tu su i Huan Karlos Ferero i Lisa Rejmond.

Ana Ivanović je šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine, kada je u finalu savladala Dinaru Safinu iz Rusije (6:4, 6:3). Na prvom mestu WTA liste provela je 91 nedelju. Još dva puta igrala je finale na grendslem turnirima. Izgubila je u Parizu 2007. godine od Žistin Enan (1:6, 2:6), te u Melburnu 2008. od Marije Šarapove (5:7, 3:6).

Ana Ivanović
foto: Printscreen/Instagram

Ivanovićeva je osvojila 15 WTA titula, igrala finale FED kupa sa Srbijom pretpevši poraz od Češke, a zaradila je tokom karijere 15.500.000 dolara. Od tenisa se oprostila 2016. godine. Posle toga se udala za fudbalera Bastijana Švajnštajgera sa kojim ima dvojicu sinova Luku i Leona.

Prema politici Kuće slavnih, nominacije važe tri godine, osim naravno u slučaju izglasavanja prijema u prestižno društvo. Kako Ana može da uđe u odabrano društvo?

Od 15. do 31. oktobra biće održano glasanje na portalu vote.tennisfame.com, gde će svi navijači moći da uzmu učešće. Uz navijače, pravo glasa imaju teniski novinari, istoričari i članovi Kuće slavnih.

Ana Ivanović
foto: Printskreen Twitter

Troje kandidata sa najviše glasova navijača dobiće dodatni procenat na onaj procenat koji im dodele novinari, istoričari i postojeći članovi Kuće slavnih. Kandidat sa najviše glasova navijača dobiće dodatnih tri odsto, drugi će dobiti dva, a treći jedan procenat.

Za prijem u Kuću slavnih, potrebno je da najmanje 75 odsto glasova bude potvrdno. Početkom 2022. godine, biće objavljeni rezultati glasanja, a ceremonija prijema zakazana je za 16. jul sledeće godine u Njuportu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track