ZA MILIMETAR JE IZNAD RODŽERA I RAFE: Legenda objasnila zašto je Novak najbolji ikada!
Foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

ispovest

ZA MILIMETAR JE IZNAD RODŽERA I RAFE: Legenda objasnila zašto je Novak najbolji ikada!

Tenis -

Neko ko je svakako dosta pomogao Novaku Đokoviću na putu do svetskog trona je, bez sumnje, Nikola Pilić.

Teniska legenda, uprkos tome što Nole nije osvojio zlatni i kalendarski slem, a bio je na korak, ističe da je Srbin bez premca u teniskom svetu.

Nikola Pilić
foto: Profimedia

Za "Sport klub" je to pojasnio sledećim rečima:

- Onog sekunda kad je Novak osvojio Vimbldon, svoj 20. gren slem, pogledao sam brojke i sve su bile u njegovu korist. Ima pozitivan skor sa svima, jedini je bar dva puta osvojio sva četiri gren slema, jedini je osvojio sve masterse, ima najviše sedmica na prvom mestu. Svaka čast Nadalu, koji je 13. puta osvojio Rolan Garos, što niko neće ponoviti. Svaka čast Federeru, koji igra predivan tenis. Ne želim da umanjim njegov uspeh, ali kad sam pogledao brojke, Novak je imao neverovatne rezultate. Sada su se neke stvari iščistile. Novak je milimetar ispred Nadala i Federera.

Novak Đoković, Indijan Vels
foto: Profimedia

Pilić se osvrnuo i na odlazak velike trojke, koji se nesumnjivo bliži.

- Ta trojka je žarila i palila poslednjih 15 godina na svim stadionima sveta, to se teško može ponoviti u bilo kom sportu. Ali, oni su još tu, još nisu otišli. Videćemo ko će doći. Ne verujem da će biti velikih promena. Ima mladih, kvalitetnih, videćemo ko će se probiti da bude bar blizu ove trojice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track