ŠPANAC PROGOVORIO O VELIKANIMA TENISA: Nadala je najteže pobediti za razliku od Novaka i Federera!
Foto: AP

hvali zemljaka

ŠPANAC PROGOVORIO O VELIKANIMA TENISA: Nadala je najteže pobediti za razliku od Novaka i Federera!

Tenis -

Navijačima Novaka Đokovića se neće dopasti izjava španskog tenisera Fernanda Verdaska (37)

Iako brojke pokazuju da je srpski teniser Novak Đoković najbolji teniser sveta, mnogi se sa time ne slažu i imaju drugačije mišljenje. Većina ljubitelja belog sporta ističe Rodžera Federera kao najboljeg tenisera sveta, dok veteran na zalasku karijere Fernando Verdasko (37) u prvi plan stavlja svog sunarodnika Rafaela Nadala!

Nekadašnji momak Ane Ivanović ispričao je kako je španski teniser najteži protivnik od sve trojice igrača koji se bore za titulu najboljeg svih vremena!

- Nadal. Tri puta sam ga pobedio u karijeri, ali bilo je najteže. Ako je na 100 odsto, Rafa zahteva od vas jedan korak više i na fizičkom i na psihičkom planu, objasnio je svoj stav španski teniser.

Fernando Verdasko
foto: AP

Međutim, pitanje je koliko je Verdasko merodavan da govori ko je najbolji od članova "velike trojke" u tenisu s obzirom da je od Noleta gubio čak 11 puta, a Švajcarca nikad nije pobedio.

- Federer je jedini kojeg nisam pobedio, ali sam najmanje igrao protiv njega. Rafu sam dobio u 14. meču, mislim da bih tako i protiv Rodžera, bar jednom. Povremeno sam pobeđivao Đokovića, Mareja i Nadala, protiv kog imam skok 3-17, izjavio je Verdasko.

Novak Đoković i Fernando Verdasko sastali su se 15 puta u karijeri, a Srbin vodi 11 - 4. Španski teniser je pobedio na prva dva meča, 2005. i 2006. godine, a poslednje dve pobede upisao je 2010. na svojoj omiljenoj podlozi - šljaci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track