PREKIPELO IM! Teniserima se SMUČIO Rodžer Federer i njegove protekcije od ATP: Treba da se takmičimo pod jednakim uslovima SVI
Foto: Profimedia

bum

PREKIPELO IM! Teniserima se SMUČIO Rodžer Federer i njegove protekcije od ATP: Treba da se takmičimo pod jednakim uslovima SVI

Tenis -

Veliku pometnju u svetu tenise izazvao je novi način bodovanja tenisera, a sve kao proizvod pandemije korona virusa koji je obeležio ove dve godine.

Stoga, teniseri su mogli da biraju da li će igrati ili ne, a najpoznatiji slučaj je od Rodžera Federera, koji nije dugo igrao zbog povrede i operacije kolena, ali je bio u Top 10, sve do danas.

Sve ovo je na Instagramu prokomentarisao mladi norveški teniser Holger Rune.

"Vi znate da sam veoma vredan i da se obično ne žalim. Ove godine, snažno sam se borio da ostvarim svoje ciljeve i uđem u top 100. ATP je konstantno otežavao posao meni i mnogim drugim mladim teniserima zbog toga što su 'zamrznuli' renking 2019. godine, što znači da igrači na ATP turu i dalje imaju poene od rezultata iz 2019. Bez obzira na njihove rezultate 2020. i 2021", napisao je Rune na Instagramu.

Rune smatra da je zaslužio bolje mesto na rang listi.

"Gledajući na uobičajeno bodovanje od pre dve godine, ja bih bio 62. na svetu, a ne 124. Da li je to važno? Da, jer kada ste ambiciozni i naporno radite, važno je da budete nagrađene. Sa tim renkingom bih bio u mogućnosti da igram bolje turnire i osećao bih da se moj naporan rad isplatio. Osećam se umorno i ljut sam zato što mislim da ovaj sistem nije fer. Volim tenis, ali trebalo bi da se takmičimo pod jednakim uslovima", dodao je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track