PRVA TENISERKA SVETA ZAVRŠILA SEZONU: Ešli Barti neće braniti titulu na završnom WTA turniru
Foto: AP

KRAJ ZA OVU GODINU

PRVA TENISERKA SVETA ZAVRŠILA SEZONU: Ešli Barti neće braniti titulu na završnom WTA turniru

Tenis -

Prva teniserka sveta, Australijanka Ešli Barti neće braniti titulu na WTA finalu, pošto je odlučila da ranije završi sezonu.

"Želela sam da vas obavestim da se neću takmičiti ni na jednom turniru do kraja 2021. godine, uključujući i WTA finale u Meksiku. Bila je to teška odluka, ali moram da dam prioritet svom telu i oporavku", rekla je Barti.

Barti, koja nije igrala još od Otvorenog prvenstva SAD u septembru, rekla je da je sada fokusirana na pripreme za još jedan pokušaj osvajanja Otvorenog prvenstva Australije u januaru.

Ešli Barti
foto: Profimedia

Ova 25-godišnja teniserka osvojila je pet titula ove sezone, uključujući i trofej na Vimbldonu, i sigurno će sezonu završiti kao broj 1.

Barti je osvojila WTA finale 2019. godine u kineskom Šenženu, pre nego što je prošlogodišnje izdanje tog turnira otkazano zbog pandemoje korona virusa.

Ona je morala da prodje dve nedelje karantina kada se vratila u svoj dom u Brizbejnu posle Ju Es Opena i ne želi da prolazi isto posle ovogodišnjeg WTA finala koje će se od 10. do 17. novembra održati u Gvadalahari.

"S obzirom na stalne izazove povratka u Kvinslend i uslove karantina, nisam spremna da ugrozim svoje pripreme za januar", rekla je Barti.

Pored druge grend slem titule, Barti je ove godine osvojila titule u Majamiju, Melburnu, Štutgartu i Sinsinatiju.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track