IDOL MU JE FEDERER, ALI SE ITALIJAN DIVI ĐOKOVIĆU! Niko OVO ne radi kao Novak
Foto: Profimedia

LEPE REČI

IDOL MU JE FEDERER, ALI SE ITALIJAN DIVI ĐOKOVIĆU! Niko OVO ne radi kao Novak

Tenis -

Italijanski teniser Mateo Beretini divi se Novaku Đokoviću, posebno načinu na koji se prvi igrač sveta, koji ga je porazio u finalu Vimblodna, kreće po terenu.

- Ima mnogo sjajnih atleta, ali moraću da kažem da se Novak najbolje kreće. Neverovatno mu je kretanje na svim podlogama. Najgraciozniji je Rodžer, a od bivših tenisera možda Edberg ili Borg - naglasio je Italijan

Iako se sada divi Novakovoj igri, kada je odrastao i kada je počinjao da igra tenis idol mu je bio Federer.

- Odrastao sam gledajući Federera i navijajući za njega. Navijao sam za njega koliko god sam mogao, gledao ga na TV-u kada god je igrao. A onda je došao dan kada sam shvatio da smo na istom turniru, pa od tada ne mogu da navijam za njega - rekao je Beretini.

Mateo Beretini
foto: Profimedia

U teniskom svetu mnogo priča o pritisku medija, pogotovo kod najvećih poput Serene Vilijams i Novaka Đokovića.

- Mislim da to zavisi od igrača i njihove ličnosti. Za mene, mediji i bivanje u centru pažnje je nešto što dolazi sa izborom karijere. Neki igrači vole pritisak i pažnju, nekima je bolje bez toga. Čak i bez medija pritisak postoji. Oni su ceo život trenirali da osvajaju trofeje i da ostvaruju lične ciljeve i obaraju nestvarne rekorde. Tako da oni takođe stavljaju pritisak na sebe - dodao je Beretini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track