SJAJAN POGLED NA ATP LISTU: Đoković ima još ubedljiviju prednost, Srbin zakucan na vrhu!
Foto: Profimedia

kralj tenisa

SJAJAN POGLED NA ATP LISTU: Đoković ima još ubedljiviju prednost, Srbin zakucan na vrhu!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković nastavio je da uvećava sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa, pošto je danas započeo 346. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Đoković je na mastersu u Parizu osigurao broj 1 na kraju godine, a pobedom protiv Danila Medvedeva u finalu i osvajanjem rekordnog 37. masters trofeja u karijeri uvećao je prednost u odnosu na ruskog tenisera, pa na danas objavljenoj listi ima 3.300 bodova više.

Iza njih dvojice je bilo nekoliko promena na listi.

Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas su zamenili mesta, pa je sada Nemac treći a Grk četvrti, a rokadu su napravili i Rus Andrej Rubljov i Španac Rafael Nadal.

Italijan Mateo Beretini i Norvežanin Kasper Rud su zadržali svoje pozicije, dok su mesta zamenili i Hubert Hurkač i Janik Siner, pa je Poljak trenutno deveti a Italijan deseti igrač sveta.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, njih trojica su zadržali iste pozicije tako da je Dušan Lajović 34, Filip Krajinović 42, a Laslo Đere 51. na ATP listi. Jedino je Miomir Kecmanović napredovao za jedno mesta i sada je na 68. teniser sveta.

ATP lista
foto: Printscreen

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track