ĐOKOVIĆ USPEŠNO KRENUO U POHOD NA ŠESTU TITULU NA ZAVRŠNOM MASTERSU: Novak se mučio, pa pregazio Kaspera Ruda u Torinu
Foto: AP Luca Bruno

Završni masters

ĐOKOVIĆ USPEŠNO KRENUO U POHOD NA ŠESTU TITULU NA ZAVRŠNOM MASTERSU: Novak se mučio, pa pregazio Kaspera Ruda u Torinu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo takmičenje na završnom mastersu u Torinu.

Đoković je u 1. kolu Zelene grupe savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:2. Meč je trajao 90 minuta.

Đoković je dobio 13 od 14 prvih mečeva na završnim masters turnirima. Samo je u prvom nastupu izgubio. Završni masters je osvajao pet puta do sada, a eventualnim šestim trofejom bi se izjednačio kao rekorder sa Rodžerom Federerom.

U drugom meču ove grupe sastaju se Cicipas i Rubljov. Za sada se još uvek ne zna da li će rival Novaku u drugom kolu biti Cicipas ili Rubljov, a ne zna se ni termin tog meča.

Loše je Novak ušao u meč, nije ga služio servis, pa je Rud odmah napravio brejk. Držao je Norvežanin svoj servis sve do šestog gema, kada je Novak uspeo da izjednači.

Mogao je Đoković i ranije da završio prvi set, imao je dve set lopte u desetom gemu pri vođstvu 5:4, ali se Kasper izvukao servisima. Novak je bolje započeo taj-brejk, poveo sa 2:0, ali se Rud ponovo vratio. Pri rezultatu 4:4 Novak je vezao dva poena i stigao na poen od seta. To je učinio već u narednom, kada je sjajnim forhend vinerom probio Ruda.

Brejkom je najbolji teniser sveta počeo naredni set. Sve sigurnije je delovao Đoković, dok je Rud pravio i nešto više grešaka.

Preuzeo je potpuno kontrolu Novak, pa je u petom gemu još jednom oduzeo servis protivniku. Odlično je servirao Srbin, nije dao nikakve šanse Rudu.

KURIR SPORT

Novak Đoković
foto: Profimedia

TOK MEČA

2. SET

5:2 - Kasper Rud prekida seriju Đokovića.

5:1 - Ekspresno je Novak stigao do gema od pobede.

4:1 - Još jedan brejk Novaka za miran završetak meča.

3:1 - Đoković ima deset od deset u drugom setu kada je u pitanju prvi servis. I ovog puta je sva četiri pretvorio u poene.

2:1 - Kasper Rud uspeva da smanji rezultat.

2:0 - Potvrdio je srspki as brejk.

1:0 - Đoković posle prva dva izgubljena poena, uzima naredna četiri poena i oduzima servis Norvežaninu već na startu drugog seta.

1. SET

- Novak je prvi napravio mini brejk i poveo sa 2:0. Rud je uspeo da se vrati u taj-brejk i izjednači na 3:3. Usledio je period razmene poena, da bi Novak poveo sa 6:4. Iskoristio je prvu i sjajnim forhendom stigao do prvog seta posle 61 minuta igre.

6:6 - Igra se taj-brejk.

6:5 - Sjajan servis gem za Novaka, as servisom ga završava.

5:5 - Sa dva vezana asa Kasper Rud uspeva da dobije neobičan gem u kome je Novak imao tri brejk i set lopte.

5:4 - Još jedan lagan gem za Novaka.

4:4 - Norvežanin je prekinuo nalet Đokovića.

4:3 - Novak vodi prvi put u meču. Samo 64 sekunde je trajao ovaj gem.

3:3 - Drugom duplom greškom Norvežanin gubi svoj servis. Prvi brejk Đokovića u meču za izjednačenje.

2:3 - Još jedan lagan gem na servis Đokovića.

1:3 - Norvežanin je neumoljiv na svom servisu.

1:2 - Konačno Novak stiže do prvog gema u meču. Sasvim druga priča kad Novak pogađa prvi servis. Bez izgubljenog poena dobija gem.

0:2 - Uspeva da potvrdi brejk Kasper Rud.

0:1 - Brejk Ruda! Neobičan uvodni gem u meču. Novak je poveo sa 30:0 na svom servisu, ali je zatim izgubio naredna četiri poena. Đoković je pogodio samo jedan prvi servis.

Marjan Vajda, Ulises Badiu
foto: Printskrin

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje učešće na završnom mastersu u Torinu duelom sa Kasperom Rudom iz Norveške.

Iako veteran među osmoricom učesnika, Đoković važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje ATP finala. Ukoliko mu to pođe za rukom, Đoković će šesti put osvojiti titulu, po čemu bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Ipak, Novak nije slavio na završnom ATP turniru još od 2015. godine.

Kasper Rud je ove sezone osvojio pet titula, od toga četiri na omiljenoj mu šljaci. Ima skor 53-15, ali se na Grend slemovima nije proslavio. Ima samo osminu finala u Melburnu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track