ŠAMARČINA KAKVU TENIS NIJE VIDEO! Istina o Novaku bacila ATP u velike probleme
Foto: Profimedia

PROGOVORIO osnivač atp

ŠAMARČINA KAKVU TENIS NIJE VIDEO! Istina o Novaku bacila ATP u velike probleme

Tenis -

Asocijacija teniskih profesionalaca u čestom je sukobu sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

ATP često donosi odluke na štetu Đokovića, a Bob Grin, jedan od ljudi koji je učestvovao u osnivanju ATP oglasio se i javno stao na stranu Novaka Đokovića.

- Kao neko ko je lično učestvovao u kreiranju ATP turneje u sezonama 1988. i 1989. gledao sam sa interesovanjem na nerazumevanje između ATP tura i nedavno formirane PTPA. Iako se divim motivima PTPA mislim da treba da teže većem cilju - rekao je Grin. Nekada 39. igrač na svetu podseća i na originalni plan sa kojim je organizacija napravljena.

- Nepoznata ili zaboravljena činjenica je da je originalni plan bio da se novac podeli 50/50 sa direktorima turnira. ATP je bio pred bankortom 1989. godine i tadašnji direktor ATP-a Hamiton Džordan je pristao na taj kompromis jer je organizaciji bio potreban novac - dodaje nekadašnji teniser.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Grin ističe, da Rafael Nadal i Rodžer Federer treba da urade svoj deo posla i uključe se u borbu.

- Jasno je da je potrebno da se svi najbolji teniseri poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala uključe kako bi se napravio ujedinjeni front. Mi smo 1988. godine iza sebe imali skoro sve Top 10 igrača, a na tadašnjeg svetskog broja 1 Matsa Vilandera smo gledali kao na moralnog vođu. To je uloga koju nadam se Novak Đoković može da preuzme. Ako se ujedine i bojkotuju nekoliko turnira to će biti dovoljno za promenu - ističe Grin i dodaje:

- Reakcija ATP-a na neke predloge PTPA pokazuje koliko gledaju samo svoj interes i štete tenisu. Motivi PTPA su dobro zamišljeni, a njen cilj je da ispravi kompromise napravljene pre 30 godina. Ja se sigurno nadam da će PTPA to moći da uradi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track