ULTIMATUM! Novak Đoković PRIMORAN DA SE VAKCINIŠE: Nadam se da će igrati u Melburnu
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

ULTIMATUM! Novak Đoković PRIMORAN DA SE VAKCINIŠE: Nadam se da će igrati u Melburnu

Tenis -

Ukoliko želi da učestvuje na Australijan openu, najbolji teniser sveta će morati da se vakciniše.

Kreg Tili, direktor turnira i predsednik Teniskog saveza Australije, rekao je da će svi igrači morati da prime dve doze vakcine kako bi se takmičili.

To znači da će Novak Đoković morati da se vakciniše i da ima sertifikat o tome kao dokaz da bi mogao da učestvuje na Australijan openu.

"Postalo je kristalno jasno kad je premijer najavio nekoliko nedelja ranije da morate da budete potpuno vakcinisani da bi ste učestvovali na Australijan openu, da bi uopšte došli u Viktoriju. Odmah smo to prosledili igračima, to je jedan način na koji možete da obezbedite sigurnost svih. Svi igrači su to razumeli, čitavo osoblje na Australijan openu će morati da bude vakcinisano", objasnio je Tili.

"Ali, kada se nalazite u državi gde je više od 90 odsto ljudi potpuno vakcinisano, onda je urađen sjajan posao, to je prava stvar. Novak je ranije rekao je to privatna stvar, ali je ovde imao velike uspehe i to mu je davalo vrati vetar u jedra. Nadam se da ćemo videti Đokovića", rekao je Tili.

Novak Đoković
foto: Shutterstock, Profimedia

Podsetimo, Đoković nijednom nije rekao da odbija da primi vakcinu, već je uvek isticao da je to privatna stvar i odluka svakog pojedinca.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track