JEDVA ČEKAM DA IGRAM ZA SVOJU SRBIJU, TO MI JE NAJLEPŠI DEO GODINE: Novak na konferenciji za medije oduševio svoje navijače!
Foto: Profimedia

bravo

JEDVA ČEKAM DA IGRAM ZA SVOJU SRBIJU, TO MI JE NAJLEPŠI DEO GODINE: Novak na konferenciji za medije oduševio svoje navijače!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Završnog mastersa u Torinu pošto je večeras poražen od Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:1 u setovima.

Nakon meča, Novak je na konferenciji za medije izneo svoje prve utiske.

- Zverev je jedan od najboljih servera na svetu, što je i večeras pokazao. Ja sam servirao dobro takođe, ali sam loše igrao u trećem setu. Propustio sam svoju šansu da se poptuno vratim u finišu trećeg seta, ali dobro, važno da je meč bio veoma dobar i kvalitetan.

Usledilo je naravno pitanje o Australijan openu i vakcinaciji, na šta je Novak samo kratko odogovorio:

- Videćemo, videću ovih dana. Nisam se čuo sa čelnicima, hteo sam da sačekam da sve ovo prođe, pa onda da vidim šta dalje.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Nakon meča Zverev je rekao nekoliko lepih stvari o Novaku.

- On je veoma dobar momak i dobar mi je prijatelj van terena. Pričamo dosta i stvarima iz života, nevezano za tenis. Imamo odličan odnos, delimo iskustva i imamo veliko poštovanje jedan prema drugom. Odličan je teniser i mislim da će uskoro postati Gren Slem šampion.

Nekima se učinilo da je umor presudio u ovom okršaju?

- Nisam se osećao umorno uopšte, mogao sam da igram još dugo. Prosto, loša igra u trećem setu. Kada igrate protiv jednog od najboljih servera na svetu nemate pravo na drugu šansu i to je presudilo. Ovo je bila sjajna sezona. Bitno mi je da sam završio sezonu kao prvi, osvojio sam tri Gren Slema. Možda je moglo biti bolje na nekim drugim turnirima, ali sve u svemu nisam nezadovoljan. Sledi mi Dejvis kup, jedva čekam da krene. Tamo neće sve zavisiti od mene jer je to kolektivni nastup svih nas reprezentativaca, ali svakako mi je prioritet nastup za moju zemlju.

Novak Đoković, Aleksandar Zverev
foto: Profimedia

Sve je zanimalo šta mu je Zverev rekao na mreži nakon okončanja meča s obzirom da je Novakova reakcija bila veoma pozitivna.

- Sa njim je uvek razmena lepih reči. Jedan je od momaka sa kojim imam najbolji odnos na Turu, iako mi je jedan od najvećih protivnika. Često me pita, veoma je radoznao, ja se trudim da mu se uvek nađem i uvek je išao odnos u pozitivnom smeru. Znam njegovog brata i veoma mi je drago zbog njega, veoma dobro napreduje i dobro se kreće za svoju visinu. Što se tiče Dejvis kupa, u kontaktu sam sa Viktorom redovno, znam da su otišli danas. Srbije je u srcu, bez obzira što će tribine biti prazne. Meni je najlepši deo godine kada se igra za reprezentaciju, kada igram za svoju Srbiju - rekao je Novak i objasnio svoje emocije vezano za nastup za svoju zemlju.

- Sva energija mi je usmerena ka Dejvis kupu. Nadam se najboljem, želimo da idemo skroz do kraja. Imamo mladu ekipu, ali su momci koji imaju iskustva. Imamo specijalistu za dublu, Nikolu Ćaćića, tako da nema sumnje da ćemo dati sve od sebe, pa ćemo da vidimo. Nije sve do nas, dosta toga je u Božijim rukama. Posle toga mi sledi odmor, za sada još ne znam koliko, ali tek kada se ovo završi videćemo šta dalje i kako - zaključio je Novak na konferenciji za novinare nakon meča sa Sašom Zverevim.

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track