NJEN NESTANAK ŠOKIRAO JE I NOVAKA: Pojavila se teniserka koja je visokog zvaničnika Kine optužila za SILOVANJE!
Foto: Profimedia

tražio je ceo svet

NJEN NESTANAK ŠOKIRAO JE I NOVAKA: Pojavila se teniserka koja je visokog zvaničnika Kine optužila za SILOVANJE!

Tenis -

Nestala kineska teniserka Peng Šuaj pojavila se na turniru za mlade u Pekingu, pokazuju snimci organizatora Čajna Opena.

Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Vajbo vidi se kako Peng stoji pored terena, pozdravlja publiku i potpisuje teniske loptice za fanove.

Zanimljivo, snimak se pojavio posle objave partijskog lista vladajuće stranke na Tviteru da će se teniserka uskoro pojaviti u javnosti.

Kineska teniserka nestala je iz javnosti otkako je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Peng je na društvenoj mreži Vajbo 2. novembra navela da ju je nekadašnji premijer Kine prisiljavao na seks uprkos ponovljenim protivljenjima posle jednog teniskog meča pre tri godine. Ona je rekla da je Džanova supruga tada "stražarila ispred vrata".

Peng je navela da je sa nekadašnjim uticajnim članom Komunističke partije jednom imala seksualni odnos pre sedam godina i da je "posle toga imala osećanja prema njemu". Peng je dodala da nema dokaze za sve što je napisala.

Njene poruke obrisane su oko pola sata posle objavljivanja. Naknadni postovi, komentari i ključne reči kao "tenis" blokirane su sa kineskog interneta, kao i sve vesti u vezi sa Peng.

Od tada niko nije video ni čuo Peng Šuaj.

Njen nestanak i ćutanje države podstaklo je burne reakcije svetske javnosti, usledili su i pozivi za bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Vladajuća komunistička partija suočavala se sa sve većim apelima teniskih zvezda i zvaničnika da dokaže da je Peng, trostruka učesnica Olimpijskih igara i bivša prva teniserka sveta u dublu, bezbedna i da joj dozvoli da govori slobodno.

Njen nestanak zabrino je i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

"Nemam mnogo informacija o tome. Čuo sam za sve to pre nedelju dana i iskreno, šokantno je da je ona i dalje nestala. Viđao sam je često na Turu prethodnih nekoliko godina i nema šta da se kaže osim da se nadamo da je ok. Sve to je užasno. Mogu da zamislim kako se oseća njena porodica dok ne znaju gde je", rekao je nedavno Novak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track