MEŠTANI MALOG MESTA U TOPOLI MEĐU VINOGRADIMA UGLEDALI ĐOKOVIĆA: Selo Lipovac na nogama zbog Noleta! Očima ne veruju koga vide!
Foto: Instagram

SJAJNA PRIČA

MEŠTANI MALOG MESTA U TOPOLI MEĐU VINOGRADIMA UGLEDALI ĐOKOVIĆA: Selo Lipovac na nogama zbog Noleta! Očima ne veruju koga vide!

Tenis -

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković u slobodno vreme voli da poseti našu zemlju i da vreme uglavnom provede u prirodnom okruženju.

Slično je bilo i ove jeseni kada se opredelio da napravi pauzu posle US opena.

Kamere su ga tada zapazile kako bere grožđe u okolini Topole na jednog od mnogobrojnih vinograda. U regionu koji sa ponosom tvrdi da je "srpska Toskana" i gde se prave jako kvalitetna vina, Novak je imao priliku da vidi mnogo šta.

Stric jednog od najboljih tenisera sveta zasadio je vinograde u selu Lipovac, a u berbi mu se ove jeseni priključio Novak Đoković. Sa suprugom Jelenom i radnicima pomogao je pri sakupljanju drugog roda. Iako je od tada prošlo dosta vremena, pa i od slike koju je na svojim društvenim mrežama podelio enolog Mladen Dragojlović, meštani i dalje prepričavaju bliski susret sa legendom svetskog tenisa.

- Novak koji bere grožđe u vinogradu, to je stvarno prelepa slika poslata svetu iz ovog našeg malog sela. Njegov stric ima oko šest hektara pod vinovom lozom sorte širaz i šardone, prinos je dobar, ali kvalitet je još bolji. Šardone iz ovog vinograda pokazuje izvanredan potencijal za tako mlad vinograd, a ni širaz ne zaostaje kvalitetom koji će napredovati u narednim berbama. Ove godine zbog dosta sunčanih dana, grožđe je fantastično, izuzetno slatko, tako da pretpostavljamo, koliko se mi razumemo, da će i vino koje Đokovići uslužno prave u Despotici, jer porodična vinarija još nije završena, sigurno biti veoma kvalitetno, uostalom kao i sva vina sa ovih prostora - rekao je za RINU meštanin ovog sela koji je obilazeći svoje vinograde uočio Đokoviće u berbi.

(Kurir sport/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track