ODLUKA! OGLASIO SE DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: Uslov za igranje je primljena vakcina! NOVAK mora da priloži DOKAZ o vakcinaciji!
Foto: EPA/ DAVE HUNT

PORUKA ĐOKOVIĆU

ODLUKA! OGLASIO SE DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: Uslov za igranje je primljena vakcina! NOVAK mora da priloži DOKAZ o vakcinaciji!

Tenis -

Dileme više nema, sve je na Noletu

Kreg Tajli, prvi čovek Australijan opena razrešio je sve dileme oko učešća tenisera na prvom gren slemu u sezoni.

Naravno, sve je zanimalo pre svega status Novaka Đokovića.

- Đoković nije ni sa kim podelio svoj status po pitanju vakcinacije. Novak veruje da je privatna stvar vaš zdravstveni status i pozicija, te da ljudi imaju pravo da biraju. Međutim, jasno smo svima stavili do znanja da je uslov za dolazak na Australijan open primljena vakcina - poručio je Tajli, a prenosi SEN.

Ne postoji više opcija da bilo ko bez vakcine bude deo turnira.

- Ako Novak bude ovde u januaru, znaćemo da je vakcinisan. Dakle, bez obzira na nečiju poziciju, svi igrači će morati da budu vakcinisani i za to prilože dokaz, čak i kako bi samo došli u Viktoriju.

Direktor AO očekuje veliki odziv igrača.

- Pre šest sedmica je samo 50 odsto globalne igračke grupe bilo vakcinisano. Već danas je 85 posto tenisera vakcinisano. Nama idu velike zasluge za to jer smo kao Australijan open postavili uslov vakcinaciju za učestvovanje. Smatramo da će do januara biti između 95 i 100 odsto vakcinisanih igrača.

Kurir sport / SEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track