MINISTAR SPORTA DRŽAVE VIKTORIJE ODGOVORIO SRĐANU ĐOKOVIĆU: Novaka niko ne ucenjuje! Odluka je da mora da bude vakcinisan! (FOTO)
Foto: EPA/BIANCA DE MARCHI, Printscreen

AUSTRALIJAN OPEN

MINISTAR SPORTA DRŽAVE VIKTORIJE ODGOVORIO SRĐANU ĐOKOVIĆU: Novaka niko ne ucenjuje! Odluka je da mora da bude vakcinisan! (FOTO)

Tenis -

Otac najboljeg tenisera sveta Srđan Đoković izjavio je nedavno da njegov sin neće učestovati na Australijan openu pod ucenama.

"Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće", poručio je Đoković senior tokom gostovanja na TV Prva.

Tim povodom oglasio se i ministar sporta australijske države Viktorija, Martin Pakula koji je poručio da Đokovića "niko ne ucenjuje", već da je odluka da samo vakcinisani teniseri mogu da se takmiče na Glend Slemu u Melburnu.

Novak Đoković, Srđan Đoković
foto: AP/Frank Franklin, Nemanja Nikolić

"Iako ste elitni sportista, morate da se pridržavate pravila i poštujete zajednicu koja će da vas ugosti. Zato smo od tenisera i teniserki tražili ista pravila kao za sve stanovnike Viktorije. Nije u pitanju ucena, već zaštita ljudi i to što želimo da imamo iste norme za sve. Da budem jasan - želim da Đoković igra, ali ako nije vakcinisan to je njegova odluka i odgovornost", rekao je Pakula, a preneli australijski mediji.

Srđan Đoković
foto: Pritnscreen

Podsetimo, do 6. decembra teniseri su dužni da se izjasne da li će učestvovati na Australijan openu. Novak Đoković još uvek se nije oglasio tim povodom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track