ĐOKOVIĆ POSLE POBEDE NAD ČILIĆEM: Dobiti singl meč nije dovoljno!
Foto: TSS

KONFERENCIJA

ĐOKOVIĆ POSLE POBEDE NAD ČILIĆEM: Dobiti singl meč nije dovoljno!

Tenis -

Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je večeras protiv Hrvatske na 1:1 u polufinalu Dejvis kupa u Madridu, pošto je Novak Đoković pobedio Marina Čilića posle dva seta, 6:4, 6:2.

Prvi teniser sveta pobedio je 30. igrača sveta posle sat i 40 minuta.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise, sve do devetog, kada je Đoković uspeo da napravi brejk i povede sa 5:4. On je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo je u meču.

Srpski teniser je bio ubedljiviji u drugom setu, napravio je dva brejka i doneo svom timu izjednačenje u polufinalnom duelu.

"Uvek je težak meč protiv Marina, jako dobro ga poznajem. Prvi set trajao je duže od sat vremena, neizvesni gemovi. Uspeo sam nekako da dobijem prvi set što mi je dalo mnogo samopouzdanja za drugi. Vrlo nervozan početak obojice, znali smo značaj ovog meča. Uspeo sam da donesem izjednačenje i sada ćemo igrati dubl", rekao je Đoković posle meča.

1 / 6 Foto: TSS

Pobednika polufinalnog duela odlučiće večerašnji meč dublova. Djoković će igrati u paru sa Nikolom Ćaćićem, a za Hrvatsku će igrati najbolji dubl sveta Nikola Mektić i Mate Pavić.

"Hrvatska ima najbolji dubl na svetu, ali pokušaćemo. Daćemo sve od sebe, neka najbolji tim pobedi. Biće teško, dubl je drugačije igrati nego singl. Nisam mnogo igrao, ali odigrao sam dva meča sa Nikolom. Nije dovoljno dobiti singl mečeve, moramo da osvojimo dva poena za prolaz. Videćemo šta će biti", naveo je Đoković.

Hrvatska je ranije danas povela protiv Srbije nakon što je Borna Gojo pobedio Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2.

U drugom polufinalu u subotu igraju Rusija i Nemačka. Finale je na programu u nedelju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track