USPEH JE ŠTO SAM UZEO SET ĐOKOVIĆU: Teniser oduševljen zbog meča koji je izgubio! HIT PRIZNANJE koje je oduševilo svet! (VIDEO)
Foto: Profimedia

sjajno

USPEH JE ŠTO SAM UZEO SET ĐOKOVIĆU: Teniser oduševljen zbog meča koji je izgubio! HIT PRIZNANJE koje je oduševilo svet! (VIDEO)

Tenis -

Nije puno onih koji mogu da se pohvale da su tokom karijere imali priliku da pobede Novaka Đokovića, a oni koji su se našli na terenu sa njim imaju razlog da budu ponosni.

Najbolji teniser sveta je mnogima "uništio karijere" pobedama u najvažnijim mečevima, a o prvom susretu sa Đokovićem govorio je osamnaestogodišnji Holger Rune.

Mladi Danac je trenutno 103. teniser na svetu, a protiv Novaka je igrao na Ju Es Openu. Njihov meč u prvom kolu grend slema je završen u četiri seta 6:1, 6:7(5:7), 6:2, 6:1.

- Naravno da sam bio nervozan. Ali imao sam vremena da se mentalno pripremim za ono što me čeka. Mislim da je veliko dostignuće uzeti set Novaku Đokoviću sa 18 godina. Ponosan sam. Odlično je što imamo priliku da se takmičimo sa najboljima. Oni nisu bogovi, pravi greške. Donose neke čudne odluke na terenu, jer su i oni nervozni. I oni su ljudi - poručio je Rune.

On je poručio i da jedva čeka konačnu smenu generacija, a tada bi trebalo da dođe i njegovo vreme.

- Nadam se da je vreme za smenu generacija. Plan je da pojačamo pritisak. Već smo videli Zvereva i Medvedeva, oni su tu. Dobro je da Rodžer, Rafa i Novak ne pobeđuju uvek, iako su najbolji u našem sportu. Nedostaju nam mečevi kada su oni igrali međusobno, ali je navijačima zanimljivo da vide i neku novu energiju - zaključio je Danac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track