NE PRESTAJE DA HVALI NOLETA: Kada bi sad prestali da igraju Nole, Federer i Nadal, video bih Novaka opet kao prvog!
Foto: Profimedia

REALNO

NE PRESTAJE DA HVALI NOLETA: Kada bi sad prestali da igraju Nole, Federer i Nadal, video bih Novaka opet kao prvog!

Tenis -

Aleksander Zverev po mnogo čemu će pamtiti ovu 2021.godinu - osvojio je olimpijsko zlato, šest titula, a godinu je završio na trećem mestu

U razgovoru za podkast "Žuta loptica" na Eurosportu, Zverev je još jednom potvrdio ko je najbolji igrač sveta.

-Federer i Nadal su oduvek bili ljubimci publike, kao i medija, što nije slučaj sa Novakom. Tako je to. Ipak, ne možete da ignorišete rekorde. Osvojio je isto slemova kao Federer i Nadal, ima više mastersa, nedelja na prvom mestu. Ispred je u gotovo svemu. Ne možete da ignorišete brojke i rekorde. Igraju u istoj eri, tako da ja mogu jasno da kažem, čisto sa sportske tačke gledišta i po uspesima, Novak je prosto ispred njih", kaže Zverev.

On je istakao da je to što je uradila "velika trojka" svetskog tenisa, ogromna stvar.

-Činjenica da su sva trojica osvojili po 20 slemova je neverovatna i to nikad neće biti ponovljeno. Igrali su jedan protiv drugog u proteklih 15 godina. Nisu osvojili još mnoge titule zato što su ona druga dvojica to činila. Brojevi ne lažu. Kao teniseru, broj nedelja na vrhu je važan. Novak je ispred njih i kada bi sva trojica sada prestali da igraju, video bih Novaka i dalje kao prvog", dodao je Saša.

Novak Đoković, Aleksandar Zverev
foto: Profimedia

Na pitanje, da li je u 2021. Novak malo usporio ili su on i Medvedev ubrzali, rekao je da može da govori samo u svoje ime.

-Mislim da sam ekstremno napredovao u proteklih nekoliko godina. Ne vidim to samo kada igram sa Novakom, već i protiv drugih. Baš sam o tome pričao sa Novakom. Novak i dalje oseća da je na vrhuncu karijere. Rekao mi je takođe da sada servira bolje nego ikad pre. Smatra da mu je igra dobra kao i ranije, nema problema sa osnovne linije, ali mislim da i mi napredujemo", dodao je Aleksander.

Prognozirao je i šta očekuje od naredne sezone.

-Sledeća godina mogla bi da bude nalik na poslednjih šest meseci ove. Pre se stalno pričalo o Nadalu, Federeru i Đokoviću, sada velike titule u igri bile su olimpijski turnir, US Open, Torino, Vimbldon. I osvojili smo ih sve Medvedev, Đoković i ja. Ne očekujem da bude drugačije i naredne godine".

Aleksandar Zverev
foto: Profimedia

Ima priliku da napreduje na listi već u januaru, postane možda i broj jedan.

-Znam da sam još daleko od toga, za tako nešto morao bih da osvajam velike turnire, grend slemove. Situacija sa Novakom i Australijom je još pod velikim znakom pitanja. Naravno da se nadam da će mu dozvoliti da igra. To je jasno. Imate hiljade matematičkih kalkulacija ako ne bude igrao u Australiji, a ja osvojim turnir. Tada ću biti broj jedan. Sada nije vreme da mislim o tome, već da se pripremim što je bolje moguće da se borim za to, zaključio je Zverev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track