SRBI SUVERENI U SPORTU Srpska vladavina zemljom, vazduhom i vodom: Prvi su Nole, Nikola, Fića, Tijana, Sonja, Jovana, Zoran, Dejan
Foto: Profimedia

Stvarno najbolji

SRBI SUVERENI U SPORTU Srpska vladavina zemljom, vazduhom i vodom: Prvi su Nole, Nikola, Fića, Tijana, Sonja, Jovana, Zoran, Dejan

Tenis -

Srbija i sport, ima neka tajna veza.

Donose nam puno radosti, ne možemo da sakrijemo tugu kada izgube, ali kada se podvuče crta ispod njihovih rezultata onda se dođe do činjenice da je naša mala zemlja među najvećima na svetu!

U 2021. godini Srbija može da se podiči činjenicom da ima najboljeg tenisera, košarkaša, vaterpolistu, odbojkašicu, košarkašicu, karatistkinju, kao i najbolje trenere u vaterpolu i odbojci.

O NOVAKU ĐOKOVIĆU ne treba trošiti previše reči. Postao je apsolutni rekorder po godinama u kojima je završio na broju jedan, takođe je rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste, najviše osvojenih mastersa, više pobeda protiv najvećih rivala... Verujemo da će u novoj 2022. godini nadmašiti ono malo rekorda koji su mu preostali, da nadmaši Štefi Graf koja ima 377 nedelja na vrhu, kao i Nadala i Federera po broju Grend slem titula.

Kada gledate NIKOLU JOKIĆA onda možete samo da uživate u umetnosti pod koševima. Iako nije "po merilima" savremene košarke, Nikolina inteligencija i pamet nadilaze sve mišiće u NBA. Stoga i nije nikakva šokantna vest da je poneo epitet MVP NBA lige u 2021. godini. Prvi je srpski košarkaš kome je to pošlo za rukom i tek šesti neamerički igrač.

Dovoljno je samo napisati VATERPOLISTI SRBIJE! Apsolutnim vladarima planete niko nije ravan poslednjih godina i decenija. Dominaciju su pokazali i ove godine kada su u Tokiju uzeli olimpijsko zlato. Zahvalnost je stigla i u vidu pojedinačnih nagrada, pa je tako FILIP FILIPOVIĆ treći put proglašen za najboljeg vaterpolistu na svetu, a DEJAN SAVIĆ za najboljeg vaterpolo trenera.

Slična situacija je i u ženskoj odbojci kada su u pitanju individualne nagrade. Ženska odbojkaška reprezentacija je ove godine osvojila medalje i na Olimpijskim igrama u Tokiju i Evropskom prvenstvu u Beogradu. TIJANA BOŠKOVIĆ poslednjih godina dominira u ovom sportu, bila je najbolji korektor na OI u Tokiju, kao i u idealnom timu na ova dva takmičenja. Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije ZORAN TERZIĆ proglašen je za najboljeg trenera u Evropi za 2021. godinu u izboru Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Njemu je ovo drugi put da dobije ovo priznanje, nakon što je bio najbolji 2018. godine.

U ženskoj košarci smo ove godine osvojili drugo zlato u istoriji. Tačnije, drugo zlato u šest godina. Košarkašice su briljirale na Evropskom prvenstvu u Valensiji, a do zlata su stigle uz veliki doprinos SONJE VASIĆ. Sonja je tom prilikom ponela epitet najbolje igračice.

Jedno od zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je JOVANA PREKOVIĆ. Reprezentativka Srbije u takmičenju do 61 kilograma je neprikosnovena! Aktuelna je evropska i svetska šampionka i olimpijska šampionka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track