NOVI ŠOK PREOKRET ZA ĐOKOVIĆA?! Da li Novak može da igra na Australijan Openu? Oglasila se ministarka: Mi donosimo KONAČNU ODLUKU
Foto: Profimedia

australijan open

NOVI ŠOK PREOKRET ZA ĐOKOVIĆA?! Da li Novak može da igra na Australijan Openu? Oglasila se ministarka: Mi donosimo KONAČNU ODLUKU

Tenis -

Ne smiruju se strasti širom sveta, a posebno u Australiji, nakon informacije da je Novak Đoković dobio medicinsko izuzeće i priliku da zaigra na Australijan openu.

Đoković je tražio da dobije dozvolu da uđe u Viktoriju, tačnije u Melburn i pokuša da četvrti put zaredom osvoji prvi grend slem u sezoni.

U utorak je saopštio da je dobio izuzeće i da putuje u Australiju, a usledila je lavina reakcija od strane medija i navijača širom sveta.

Sada su se pojavile nove šokantne reči koje je saopštila ministarka Unutrašnjih poslova, Karen Endrjuz, a koje su masovno preneli mediji u Australiji.

- Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da učestvuje na Australijan openu, zapravo je Vlada Australije ta koja odlučuje na granici. Od 15. decembra samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju bez medicinskog izuzeća. Ako osoba nije vakcinisana, mora da poseduje validan dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani. Granična policija će nastaviti da prati da li se mere poštuju. Niko ko dolazi na Australijan open neće imati specijalan tretman - navodi se u saopštenju ministarke.

Prethodno je zamenia Premijera države, Džasinta Alan potvrdila da je Novak dobio dozvolu da uđe u Australiju, ali javnost sada pritiska Novaka da otkrije razloge zbog kojih je dobio izuzeće od vakcine.

Kurir sport

Bonus video:

05:56

Novak Đoković je najpoznatiji vernik među poznatima, a ovo su stvari koje nismo znali o njemu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track