SKANDAL ZA SKANDALOM! Premijer Australije PRETI Đokoviću: Vratićemo ga kući prvim avionom ako nema dobre dokaze!
Foto: EPA

BURA

SKANDAL ZA SKANDALOM! Premijer Australije PRETI Đokoviću: Vratićemo ga kući prvim avionom ako nema dobre dokaze!

Tenis -

Novi udari na Novaka povodom dobijanja medicinskog izuzeća da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni

Srpski teniser Novak Đoković dobio je "medicinsko izuzeće" i učestvovaće na predstojećem Australijan Openu (17. - 30.januar).

Zbog toga što će nevakcinisan igrati u Melburnu, gde su rigorozne mere, podigla se velika prašina na društvenim mrežama, ali i među Novakovim kolegama.

Ni zvanično saopštenje gde je konstatovano da je Đoković dobio dozvolu na osnovu odluke dve nezavisne komisije nije pomoglo, a ovo je odavno prestalo da bude samo tenisko pitanje, polako sve dobija i političke obrise.

Pa je tako premijer Australije Skot Morison izjavio da iako se Đoković uputio u Melburn - ovo pitanje ipak nije skroz rešeno.

Novak Đoković
foto: AP

Naime, Morison je rekao da čeka sve dokaze koji će potvrditi da je Đoković s pravom dobio "medicinsko izuzeće", verovatno i da bi smirio nezadovoljne građane Viktorije.

- U slučaju nedovoljno dobrih dokaza, onda ga nećemo tretirati drugačije od bilo koga drugog - i vratiće se prvim sledećim avionom kući. Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića, poručio je Morison.

Australijan open, Novak Đoković
foto: Profimedia

Ministarka sporta Džala Pulford poručila je takođe da niko neće imati "specijalan tretman" i da je čitav proces dobijanja medicinskog izuzeća prilično jasan, međutim očigledno je da su se u Australiji uplašili zbog nezadovoljstva građana koji su skoro već dve godine u lokdaunu.

Ipak, treba istaći da Đoković nije uradio ništa pogrešno, pratio je procedure koje je organizator turnira nametnuo, a na kraju je dobio medicinsko izuzeće dok članovi komisije nisu znali da gledaju njegov medicinski karton.

Australijan open pocinje 17. i trajaće do 30.januara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track