POLITIČKI EGO SPREČIO NAJBOLJEG NA SVETU! Još jedan teniser digao glas zbog slučaja "Novak Đoković"
Foto: EPA Gerry Penny, Beta Branislav Božić

bez dlake na jeziku

POLITIČKI EGO SPREČIO NAJBOLJEG NA SVETU! Još jedan teniser digao glas zbog slučaja "Novak Đoković"

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće morati da napusti Australiju dok ne bude rešena žalba koju će podneti njegovi advokati, preneo je australijski novinar Klint Stanavej.

On je na svom Tviteru naveo da postoji mogućnost da Novak bude prebačen u državni smeštaj ili da ode u karantinski hotel federalne vlade, sve dok može da se preinači odluka o ukidanju vize.

Poslednje informacije govore da će Novak ostati u Melburnu, ali da će to verovatno njegov boravak produžiti za samo jedan dan. U toku su dogovori i o povratnom letu za Evropu, naveo je Stanavej.

U međuvremenu se oglasio i premijer Ausralije Skot Morison, koji je poručio da niko nije izdan zakona.

- Viza za Đokovića je poništena. Pravila su pravila, posebno kada se radi o našim granicama. Niko nije iznad tih pravila. Naša čvrsta politika na granicima je ključna za to što Australija ima jednu od najnižih stopa smrtnosti od kovida, nastavljamo da budemo oprezni - napisao je Morison na Tviteru.

Saopštenje je izdala i Granična policija, koja tvrdi da Đoković nije imao dokaze koji bi mu omogućili ulazak u zemlju.

- Granična policija nastaviće s politikom da svako ko dođe na našu granicu mora poštovati pravila i zahteve za ulazak u zemlju. Možemo potvrditi da Đoković nije imao odgovarajuće dokaze koji bi mu omogućili ulazak u zemlju i njegova viza je iz tog razloga otkazana. Sve osobe koje nisu državljani Australije i koje nemaju valjanu vizu biće zadržane i potom deportovane iz Australije - navodi se u saopštenju.

Stav o "aferi Đoković" izneo je i ukrajinski teniser Segej Stahovski.

- Kada vam sledeći put neko kaže da se politika ne meša u sport, setite se 6. januara 2022. kada politički "ego" nije dozvolio najboljem teniseru sveta da uđe u državu čije su mu zvanične institucije dozvolile ulazak - napisao je Stahovski na Tviteru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track