NIKOLA PILIĆ ZA KURIR: SRAMOTA, NOVAKA TRETIRAJU KAO KRIMINALCA: Nadal likuje nad ovim što rade Đokoviću!
Foto: Profimedia, EPA, Shutterstock

OBJASNIO

NIKOLA PILIĆ ZA KURIR: SRAMOTA, NOVAKA TRETIRAJU KAO KRIMINALCA: Nadal likuje nad ovim što rade Đokoviću!

Tenis -

Teniski stručnjak Nikola Pilić otvoreno o nedaćama sa kojima se susreće svetski broj jedan u Australiji

Gotovo tri dana traje agonija u kojoj se nalazi najbolji teniser sveta Novak Đoković. Podsećanja radi, svetskom broju jedan je po sletanju na aerodrom u Melburn zabranjeno da uđe u Australiju. Granični policajci kao razlog naveli su da Novak ne poseduje dovoljne dokaze na osnovu kojih bi mu se odobrilo da sa medicinskim izuzećem i nevakcinisan uđe u tu državu, a onda i učestvuje na Australijan Openu (17. – 30.januar).

Dok čeka konačnu presudu suda, koja je zakazana za ponedeljak u 10 časova ujutro (u nedelju oko ponoći po našem vremenu), srpski as je smešten u hotelu sa migrantima i ima tretman koji ne priliči devetostrukom šampionu grend slema u Melburnu.

Novak Đoković, Nikola Pilić
foto: Saša Pavlić Koki, EPA/WILL OLIVER

Teniski stručnjak Nikola Pilić izneo je za Kurir svoje viđenje cele situacije.

-Ako je direktor turnira Australijan Opena dao Novaku dozvolu da dođe u Melburn i ako su to isto dozvolili doktori iz države Viktorija, ne vidim onda u čemu je problem. Preko 20 tenisera je dobilo to izuzeće koje je i Novak tražio. Oni su mogli da uđu, a Đoković nije. Da je i njima zabranjen pristup ulaska u zemlju, drugu bih priču pričao sada.

Osvrnuo se Pilić i na tretman koji Novak ima u Melburnu.

-Drže ga tamo kao kriminalca. Tužno mi je da to vidim i čujem. Smestili su ga u neki migrantski hotel. Ni tim ljudima što su tamo nije lako, ali to je neka druga tema. Ovde je reč o čoveku koji je najviše putao osvajao grend slem u Melburnu, a oni se tako ophode prema njemu. U Australiji su za 3-4 meseca izbori, a premijer Morison je doneo takvu odluku za Novaka samo da bi skupio političke poene i dodvorio se građanima koji su dovoljno izmučeni ovom pandemijom.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Prokomentarisao je i izjavu Nadala da je Novak znao uslove još i ranije.

-Njemu ovo odgovara svakako. Oni su veliki rivali, u pitanju je borba za 21.grend slem, za istoriju, odlučuje se ko će biti najbolji, tako da Špancu sve ovo ide na ruku, ako Novak ne bude učestvovao.

Na kraju, proslavljeni teniski stručnjak ima jasnu poruku.

-Ako je sud u Melburnu „nezavistan“ kao što se ste i sami rekli, ja se bar nadam kao i vi da je tako, onda sam apsolutno uveren da će doneti ispravnu odluku, mimo onoga što je njihov premijer odlučio i da ćemo gledati Đokovića kako obara grend slem rekord u Australiji, završio je priču za Kurir Nikola Pilić.

Darko Lučić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track