PRVO OGLAŠAVANJE POD PRITISKOM JAVNOSTI ŠEFA TURNIRA: TAJLI priznao da je bio U ŠOKU ZBOG ĐOKOVIĆA! Veruje da će, ipak, igrati!
Foto: Profimedia

DRAMA U AUSTRALIJI

PRVO OGLAŠAVANJE POD PRITISKOM JAVNOSTI ŠEFA TURNIRA: TAJLI priznao da je bio U ŠOKU ZBOG ĐOKOVIĆA! Veruje da će, ipak, igrati!

Tenis -

Krejg Tajli kaže da je verovao da je odluka o dozvoli putovanja bez karantina stvar države Viktorije i da je Teniska asocijacoija Australije ispala žrtva u stalnom sukobu državnih i saveznih saveta.

Država Viktorija i Tenis Australija su odobrili nekoliko izuzeća za nevakcinsane igrače. Krejg Tajli se oglasio po prvi put otkako je Novak Đoković zadržan na granici i pritvoren u Park hotelu za izbeglice i imigrante u Melburnu, što je okarakterisano kao političko iživljavanje nad najboljim teniserom sveta i devotostrukim šampionom Australijen opena.

Krejg Tajli
foto: Profimedia

Proces se temeljio na smernicama najvećeg savetodavnog tela Komonvelta za vakcine, a teniski službenici su u dva navrata prošle godine tražili od savezne vlade da ispita svako izuzeće kako bi osigurali da ga savezni organi na granici prihvate.

- Odbili su. Pitali smo mogu li proceniti naše odluke. Rekli smo da će nam trebati pomoć kako bismo bili sigurni da radimo pravu stvar. Danas bismo bili u drugačijoj situaciji - rekao je Tajli.

On je pod pritiskom da objasni zašto je igračima savetovao da mogu da traže izuzeće na temelju nedavne infekcije virusa korona, kad mu je savezni ministar zdravlja Greg Hant pisao krajem novembra da to nije valjano izuzeće.

- Uhvaćeni smo u stalnom sukobu između državnih i saveznih saveta, ova pandemija je samo naglasila tu složenost odnosa - naglašava Tajli.

On je dodao i da je postao još sigurniji u valjanost izuzeća od prethodne infekcije kad su dva druga učesnika Australijen opena ušla u zemlju koristeći isto izuzeće pre Đokovićevog dolaska.

- Nisam verovao da će Đokovića zaustaviti na granici, za mene je to bio šok. Nadam se da će Đoković dobiti priliku da zaigra na Australijen openu - izjavio je Tajli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track